Gündem

TOKİ kat artışı komisyonda görüşülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çanakkale’nin Erenköy köyünde 2018 yılında yapımına başlanan 171 konutun inşası sürüyor.

İl Genel Meclisi’nin Eylül toplantısında Çanakkale'ye Merkez’e bağlı Erenköy'de TOKİ tarafından yapımına devam edilen binaların, dört kat imar izni olmasına rağmen altı kat olarak inşa edilmesinin ortaya çıkmasıyla gündeme alınan konu 30 Ekim günü gerçekleştirilecek komisyon toplantısında gündeme gelecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çanakkale’nin Erenköy köyünde 2018 yılında yapımına başlanan 171 konutun inşası sürüyor. Bölgede imar izni 4 kat olmasına rağmen söz konusu yapıların 6 kat olarak inşa edilmesi tepki yaratmıştı. TOKİ’nin kat artışı talebinin İl Genel Meclisi’nde yapılan oylama ile reddedilmesi sonrası İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nda, reddedilme gerekçesi olarak “İmar planına konu alanın 1. derecede deprem bölgesi olması ve heyelan riskinin bulunması, ayrıca onaylanmış imar planı bulunmaksızın mevcut imar planlarının 4 kat izinli olmasına rağmen inşaatın 6 kat seviyesinde yükseltildiği ve kaçak yapı mahiyetinde bulunduğu” ifadeleri yer aldı.

“CHP GRUBU’NUN BAKIŞI OLUMSUZ”
Konu ile ilgili gelişmeler hakkında görüşlerine başvurduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, “Komisyonda konu gündeme alınacak. TOKİ kat artışına CHP Grubunun bakışı olumsuz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resen imar onayı, ruhsat verebilir, Valilik devreye girebilir, buna rağmen TOKİ konusunun İl Genel Meclisi’nin gündemine gelmemesi gerekirdi. Konuyla ilgili İmar Komisyonu’nda konu görüşülecek, komisyon kararını bekleyeceğiz. Komisyonun ne yönde karar alacağı noktasında öngörüde bulunmak zor. Sonuçta süreçte il genel meclisi üyeleri yerinde gidip incelemelerde bulunuyor, ilgili birimlerden, Çevre ve Şehircilik’ten bilgi alıyorlar. Komisyon kararları bazen şaşırtıcı olabiliyor, bu yönde karar alınır diye öngörüde bulunduğumuz bazı konular farklı neticelendirilebiliyor “dedi.

Özel Haber: Mine Tarım