Eğitim

ÖĞRENCİLERE, ‘MASKE VE DEZENFEKTANINIZI YANINIZDA GETİRİN’ UYARISINA TEPKİ

Okullardaki dezenfektan ve temizlik malzemesi talebi, Corona Virüs salgını sürecinin uzaması nedeniyle her geçen gün büyümeye devam ediyor.

İlkokul, ortaokul ve liselerde kısmi yüz yüze eğitimin başlaması sonrasında Çanakkale’deki bazı okullarda öğrencilerden maske ve dezenfekte malzemelerini yanlarında getirmeleri ve Okul Aile Birliklerin velilerden hijyen ve dezenfekte malzemesi desteği istenmesi tepki ile karşılandı.

Okullardaki dezenfektan ve temizlik malzemesi talebi, Corona Virüs salgını sürecinin uzaması nedeniyle her geçen gün büyümeye devam ediyor. Çanakkale Merkez’de bazı ilkokullarda ve Kepez’de bir okulda okul yönetiminin öğrencilere maske temini ve dezenfektan malzemesini yanlarında getirmeleri ve okulda maskenin sadece haftada bir temin edileceğinin ifade edilmesine veliler tepki gösterdi.

“MALİYET VELİYE YIKILAMAZ, ÇOCUKLARA SORUMLULUK YÜKLENEMEZ”
Yüz yüze eğitimin başladığı sınıflardaki öğrencilerin temizlik kurallarına uyabilmesi, dezenfektan ile ellerini virüse karşı koruyabilmesi ve hastalığa yakalanmaması için hayati önem taşıyan dezenfektan ve temizlik malzemeleri sıkıntısının oluşmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Eğitim İş Çanakkale Şubesi Başkanı Ahmet Mantaş, İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, “Başından beri süreci takip ediyoruz. Bu konu ile ilgili bazı okullarda Okul Aile Birlikleri tarafından velilerden dezenfektan, maske ve temizlik malzemelerinin alınması ile ilgili malzeme desteği istenmiş. Bu doğru değildir. ‘Maske ve dezenfektan malzemeleri MEB tarafından karşılanacaktır’ şeklinde bakanlık talimatı var. Bu konuda gerekli tüm ihtiyaçların karşılanması gerekir. Bakanlık yüz yüze eğitimi başlatıyorsa bu tedbirleri almalı, gerekli tüm koşulları sağlamalıdır. Bunlar yerine getirilmediği takdirde en başından beri söylediğimiz gibi yüz yüze eğitime geçmek bir cinayettir” dedi. Salgında tedbirleri almak için gerekli maske, hijyen malzemesi ve temizlik malzemesi ihtiyacının veliye ve çocuklara yüklenmesi külfettir. Bu maliyet veliye yıkılamaz. Çocukların bu sorumluluk altına girmesi doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Özel Haber: Mine Tarım