Tarım ve Sanayi

SEZON SONU BEKLENEN YAĞIŞ GELDİ

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya yağışların beklenen dönemde yağdığını ifade ederek, sezon sonunda başlayan yağışların yeni arpa ve buğday ekimi ve dikimi öncesi üreticiyi memnun ettiğini kaydetti.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya yağışların beklenen dönemde yağdığını ifade ederek, sezon sonunda başlayan yağışların yeni arpa ve buğday ekimi ve dikimi öncesi üreticiyi memnun ettiğini kaydetti.

Çanakkale ve bölgesinde uzun bir kuraklık dönemi ardından sezon biterken başlayan yağışların üreticiyi memnun ettiğini belirten Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya barajlardaki su seviyesinin azaldığını, yağışların hem su kaynaklardaki seviyesinin artmasına, hem de harcanan suyun geriye konulmasına yardımcı olacağını ifade etti.

“ÜRETİCİ DOLUSUZ, FIRTINASIZ YAĞMURU SEVER”
İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “Son yağışlar beklenen yağışlardı. Şu anda 2020 yılının sezonunun sonuna yaklaşıyoruz. Gölet, baraj ve su kaynaklarımızda su seviyesi azaldı. Bu durum önceki yıllarda da bu şekilde olmuştu, bundan sonra da bu şekilde gelişecektir. Bu süreç normaldir” dedi.

“ÜRETİCİYİ TEDİRGİN EDİCİ SÖYLEMLERDEN KAÇINMALI”
Kaya, “Son zamanlarda barajlarda göletlerde su kalmadı gibi söylentileri bizlerde üreticilerimizle birlikte takip ediyoruz, bu mevsimde göletlerde barajlarda suyun azalması hatta bitme noktasına gelmesi ilk defa olan bir şey değil, geçmiş yıllarda da bu defalarca yaşandı.  Gelecek yıllarda da yaşanmaya devam edecek onun için söylemlerimizle su kullanıcısı üreticilerimizi daha şimdiden tedirgin etmemek gerektiği önümüzde kocaman bir kış mevsiminin olduğu inşallah yağışlı geçecek kış mevsimiyle birlikte gölet ve barajlarımızın tekrar dolmaya başlayacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ARPA VE BUĞDAY DİKİMİNE BAŞLANACAK”
Arpa ve buğday ekimine başlayacak olan üretici için yağmurların yağmasının umut verici olduğunu söyleyen İsmail Kaya, “Üreticimiz Haziran ayında hasat edilen arpa, buğdayın dikimini yapacak. O yüzden üretici yağıştan memnun” diye konuştu. Kış mevsiminin yağışlı geçmesini arzuladıklarını belirten Kaya, “Üretici yağışlardan memnun olur.  Ama dolusuz, fırtınasız, hızlı seyretmeyen yağışı severiz. Bu yağış da o şekilde. Öte yandan ilimizdeki barajlardaki su seviyelerinin artacak olması da memnuniyet vericidir” dedi.

Mine Tarım