Gündem

BU SENE PALAMUT BOL!

Çanakkale’de 1 Eylül itibariyle yeni av sezonu başladı. Bu durum tezgahlardaki çeşitliliği hem arttırdı, hem de fiyatlar vatandaşın yüzünü güldürdü.


Çanakkale’de balık tezgahları palamut ile doldu taştı. Balıkçılar yoğun bir şekilde palamut sattıklarını dile getirdi. Denizlerde bu palamut bolluğundan dolayı vatandaşlar bu sene palamuda doyuyor. Balık tezgahların önünde kalabalık oluşturan vatandaşlar fazlaca palamut alarak stok yapıyor. Vatandaş ucuz olan palamuda yoğun ilgi gösterdi. Tezgahlarda balık çeşitliliğinin atması ve fiyatların düşmesi, vatandaşları memnun etti. Sardalye balığının kilosu 15 liraya kadar düşerken palamut tanesi 12,5 lira oldu. Palamut sezonunun gelmesiyle birlikte tezgahlarda en çok tercih edilen balık palamut oldu. Palamut balığının satışının sardalyeden fazla olduğunu belirten balık esnafı, hem kendilerinin hem de vatandaşın fiyatlardan çok memnun olduğunu söyledi.

“HAMSİ DE GELMEYE BAŞLADI”
Balık esnafları balıkların bu sene çok olduğunu ve balık fiyatlarının da buna bağlı olarak düşmesini beklediklerini paylaştı. Bu sezonun hem vatandaş hem de esnaf için iyi geçeceğini umutladıklarını söyledi. Esnaflar , "Bu sene palamut bol görünüyor. Fiyatları 12.5 ile 15 lira. Fiyatların palamut bollaştıkça gün gün düşeceğini tahmin ediyoruz. Havalar soğudukça lüfer de tezgahlarda yerini alacak. Bu sene balık çeşitleri bollaşacağını ümit ediyoruz. Hamsi gelmeye başladı. İstavrit de bollaşacak. Vatandaşımız tahmin ediyorum bu sene ucuz balık yiyecek. Balıkçılar olarak inşallah bu sezonun umutlu geçeceğini ümit ediyoruz" dedi.

Dilvin Altıkardeş