Gündem

'Askıda Gıda' projesi Atatürk mahallesi çalışması ile sona erdi

Fevzipaşa mahallesindeki “ Askıda Gıda “ projesinin tamamlanmasının ardından proje bir başka yardıma ihtiyaç duyan bölge olan İsmetpaşa  Mahallesinin, Atatürk Mahallesi olarak bilinen kısmında başladı.

Fevzipaşa mahallesindeki “ Askıda Gıda “ projesinin tamamlanmasının ardından proje bir başka yardıma ihtiyaç duyan bölge olan İsmetpaşa  Mahallesinin, Atatürk Mahallesi olarak bilinen kısmında başladı.

evzipaşa Mahallesinde projeyi uygulamasına başlanmadan önce yapılan tespit çalışmaları bu bölgede de gerçekleştirildi. “Askıda Gıda “projesinin mimarı ve Askıda Gıda Proje Yürütücüsü Ekrem Tufan Atatürk Mahalesinde uygulanan “Askıda Gıda “ projesini  bilgiler verirken proje kapsamında Atatürk Mahallesinde yardıma ihtiyaç duyan 125  aileye “Askıda Gıda” projesi ile yardım ilettikleri söyledi. Tufan “Askıda Gıda” projesinin Atatürk mahallesi bölümü ile ilgili yaptığı açıklamada “Projede 125 aile, önceki mahallede olduğu gibi CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çay tarafından bizzat bölge ziyaretleri yoluyla belirlendi. Bu çok zor olmadı zira, o bölgede herkes yoksul sayılır. Askıda Gıda Projesi, İsmet Mahallesi  Atatürk Bölgesi'ne 11 Mayıs 2020 tarihinde başladı. Toplam 125 aileye destek ulaştırıldı. Bunlardan bebekli olan 61 aileye normal gıda paketi dışında iki kez bebek bezi, maması ve süt desteği sağlandı.” dedi.
YARDIMLARI BEN VE HÜSEYİN ÇAY ARKADAŞIMIZ DAĞITTI
Fevzipaşa Mahallesinde olduğu gibi “Askıda Gıda” projesinin Atatürk Mahallesi bölümünde de yardım yapılacak malzemeleri o bölgeden temin etmekte başarısız olunması nedeni ile yardım malzemelerini S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifinden sağladıklarını belirten Askıda Gıda Proje Yürütücüsü Tufan “Yardım Paketleriz, SS Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nden sağlandı. Dolayısıyla, sosyal medya hesaplarımızdan bu kooperatifin IBAN numarasını paylaştık. Dağıtımı, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çay'la birlikte bizzat  ben yaptım. Bir iki kez destek aldığımız başka arkadaşlarımız dışında dağıtımı da benim kendi otomobilimle gerçekleştirdik. Toplamda 125x100 TL normal paket ve 61x50 TL süt, mama ve bebek bezi olmak üzere 15.550 TL'lık yardım dağıtıldı. Projemiz, yurttaştan yurttaşa destek olduğu için tüm destekçilerimize minnettarız.” dedi.
BÖLGEYE ÖZEL YARDIMLARI DA ORGANİZE ETMEYE ÇALIŞTIK
Atatürk Mahallesinde, o bölgede yaşayan vatandaşların imkansızlıkları nedeni ile projenin Fevzipaşa Mahallesi bölümünde daha farklı ihtiyaçlara yönelik yardımlarda yaptıklarını ifade eden Askıda Gıda Proje Yürütücüsü Tufan şunları söyledi . “Projenin Atatürk Mahallesi bölümünde  normal yaptığımız yardımların dışında, proje kapsamında olmasa da, aynı bölgedeki genç anneler için bebek kıyafeti desteği de olduk. Böyle bir gereksinim belirledik ve bazı kişiler hiç kullanılmamış, bazı kişilerse az kullanılmış bebek kıyafeti verdiler. Biz de, gıda ile birlikte bunları da dağıttık. Bu destek, çoğunlukla genç annelerden yoksul genç annelere şeklinde gerçekleşti.
“ASKIDA GIDA” PROJESİNE ATATÜRK MAHALLESİ BÖLÜMÜNE 37 YARDIMSEVER KATILDI
Atatürk mahallesinde gerçekleştirilen “Askıda Gıda” projesine Fevzipaşa Mahallesinde olduğu gibi genelde Çanakkale’ den yardımlar yapıldığına ancak başka iller ve yurtdışından da yardımların geldiğini ifade eden Askıda Gıda Proje Yürütücüsü Tufan “ projemizin Atatürk Mahallesi bölümüne 37 kişi destek oldu. Destekler, genelde Çanakkale'den yapılmakla birlikte bir kişi ABD'den ve geriye kalan Kocaeli,  Aydın ve Balıkesir'den yapıldı. 11 Mayıs’ta Atatürk Mahallesinde başlayan “Askıda Gıda“ Projesinde son yardım dağıtımı 29 Haziran'da yapıldı ve projemiz böylelikle tamamlanmış oldu. Bilindiği gibi Askıda Gıda Projesi, Coronavirüs nedeniyle işsiz kalan ve hiçbir yerden destek alamayan kişilere yönelikti. Bu durum, yeni normalleşme süreci nedeniyle ortadan kalktığı için projenin çıkış nedeni de ortadan kalkmış oldu. Bu nedenle de “Askıda Gıda “ projemiz sona ermiş oldu.” dedi.
SOSYAL SORUMLULUK İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK
İnsanların çok sayıda yardım talebi ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Balkanı Metin Ümit Ural’a Başvurmaları ve Ural’ ın da parti örgütünde yeni kurulan “Bilim Kurulu“ ‘nu bu konuda çalışmasını sağlaması ile ortaya çıkan ve  bilim kurulunda yer alan Profesör Doktor Ekrem Tufana ait olan proje Çanakkale iz bıraktı. Çanakkale’ de özellikle Coronavirüs salgını sürecinde mağduriyet yaşayan ailelere biraz olsun destek olurken bir yandan da vatandaşın zor durumdaki başka bir vatandaşa yardım edilmesinin de sağlandığı “ Askıda Gıda “projesi gibi projelerin yapılmaya devam edilmesi gerektiğinin de altını çizen proje yürütücüsü tufan “Başka projelerle sosyal sorumluluk desteklerimizi sürdürmeyi planlıyoruz. Ancak, bu sefer daha spesifik desteklere gereksinim duyanlara yönelik ve farklı bir yöntem uygulamayı düşünüyoruz. Proje hazır ama henüz il yönetiminin onay sürecinden geçmediği için burada açıklamam doğru olmaz.  Zamanı geldiğinde CHP Çanakkale İl Başkanı Sayın Metin Ümit Ural açıklar. Onay alınan projelerden birisi de, yoksul ve gebe kadınlara yönelik emekli öğretim görevlisi Sayın Fide Göktaş'ın vereceği ücretsiz eğitimleri planlıyoruz. Büyük bir olasılıkla Eylül veya Ekim'de başlayacağız.” dedi. Tufan son olarak bu tür projelere siyasi olarak bakmadığını yineleyerek “ Ekrem Tufan olarak, sosyal sorumluluk projesi yapmak isteyen her partiye ücretsiz danışmanlık yapıp,  yol göstermeye hazırım. Bu benim duyarlı yurttaşlık görevim ve buna siyasi bir gözle bakmıyorum.” dedi.
Özel Haber: Ogün İnal