Turizm

TURİST REHBERLERİNE KREDİ İMKANI

Türkiye'de aktif olarak çalışan 8 bin profesyonel turist rehberinin bulunduğunu aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, çok düşük faizli ve 10 bin liraya kadar limitli bir krediyi profesyonel turist rehberlerinin kullanımına açtıklarını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Pandemi" kapsamına alınan Yeni Corona Virüs (COVID-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında mesleklerini geçici olarak icra edemeyen profesyonel turist rehberlerine destek sağlanması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamu bankası ile kredi paketi için mutabakata varıldı.

Bakanlıktan ruhsatnamesi bulunan eylemli turist rehberlerinin yararlanabileceği, en fazla 10 Bin Türk Lirası olan bu kredi imkânı 6 ay ödemesiz 30 ay taksit ödemeli olarak sunuldu.  Başvurular 4 Mayıs 2020 tarihi saat 18:00’e kadar internet üzerinden yapılacak. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, konuya ilişkin bir açıklama yaparak,Durağan geçen ayların ardından, yeni sezonun açılmasını beklerken, özellikle tek gelir kaynağı turist rehberliği olan meslektaşlarımız ciddi bir yara aldı. Biz, özellikle, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak, kendi aramızda bir takım etkinlik ve yardımlaşma faaliyetlerinin içerisine girerek bu zor günleri birlikte atlatmak üzere gayret içerisinde idik.  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamu bankası ile kredi paketi için mutabakata varılması can suyu oldu. Kredi imkânı ne kadar sürede işsiz kalacağı bilinmeyen meslektaşlarımıza ve ailelerine nefes aldıracak, motivasyon olacaktır” dedi.

Türkiye'de aktif olarak çalışan 8 bin profesyonel turist rehberinin bulunduğunu aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, çok düşük faizli ve 10 bin liraya kadar limitli bir krediyi profesyonel turist rehberlerinin kullanımına açtıklarını bildirdi.

 Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, konuya ilişkin İşte Çanakkale Gazetesi’ne bir açıklama yaparak, “Corona Virüs’ün ekonomik yansımalarından, turların hızla iptalleri ile birlikte, en çok profesyonel turist rehberleri etkilendi. Durağan geçen ayların ardından, yeni sezonun açılmasını beklerken, özellikle tek gelir kaynağı turist rehberliği olan meslektaşlarımız ciddi bir yara aldı.  Biz, özellikle, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak, kendi aramızda bir takım etkinlik ve yardımlaşma faaliyetlerinin içerisine girerek bu zor günleri birlikte atlatmak üzere gayret içerisinde idik. Ülke turizminin bel kemiği ve tanıtımın esas yüzü olan profesyonel turist rehberleri bu zamana kadar, hak ettiği desteği bekliyordu. Meslek kanununa tabi olarak çalışan turist rehberleri için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamu bankası ile kredi paketi için mutabakata varılması can suyu oldu. Kredi imkânı ne kadar sürede işsiz kalacağı bilinmeyen meslektaşlarımıza ve ailelerine nefes aldıracak, motivasyon olacaktır. Bu noktada emeği geçen Sn. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a,  AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’na, ayrıca her zaman desteğini hissettiğimiz  Çanakkale Valimiz Orhan Tavlı ’ya teşekkürü borç biliyoruz.  Corona Virüs tehdidinin ortadan kalkmasının ardından, daha güçlü ve dinamik şekilde turizmin gelişmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Mine Tarım