Siyaset

CHP ÖNCEKİ İL BAŞKANLARINDAN BAŞKAN GÖKHAN’A DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi’nde önceki dönemlerde görev yapan CHP’li İl Başkanları Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde önceki dönemlerde görev yapan CHP’li İl Başkanları Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.
İdlib ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrası hedef haline getiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a destek veren eski başkanlar ortak açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a AKP iktidarına yakın bazı medya kuruluşlarının asılsız, yanlı, çelişkili ve çarpıtarak vermiş oldukları haberleri şiddetle kınıyoruz. ‘Uzun zamandan beri...CHP’nin Esad rejimine desteği sürüyor. CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan geldi. Ülgür Gökhan teröre destek veriyor.” şeklinde yapılan haberler çarpıtılmış yanlı, siyasi, ayrıştırıcı nitelikte kötüdür. Bir hafta sonra 105 inci yılını kutlayacağımız 18 Mart’ın 100 yılında Çanakkale belediye baş kanımız dünyaya söyle seslenmişti. Çanakkale Savaşı Türklerle düşmanların savaşıdır. Çünkü Türklüğe kardeşliğe yapılan bir hücum, ihanettir. Kürtle, Türk çatışırsa, ne olur? Ne Kürt kalır, ne Türk. Aleviyle-Suni ayrışırsa, ne olur? Ne Alevi kalır, ne Suni. Müslümanla Müslüman "çatışırsa ne olur? Ne İslam kalır, ne Kuran. Oysa Türk’le,  Kürt, Aleviyle suni birleşirse, Müslümanla Müslüman birleşirse ne zalim kalır nede zulüm kalır. Her yere her ülkeye barış istiyoruz” diyen Gökhan’ın, teröre, Esat rejimine destek vermesi mümkün mü? Bu kötü haberi yayınlayan, yandaş medyaya soruyoruz? Yerel seçimde, terörist başı Öcalan’ın mesajlerını yayınlayan, seyyar mahkemelerde PKK aflarını manşetten veren siz değimisiniz? Asıl siz teröre destek verdiniz, siz yandaş, yalaka medya değil misiniz?”

Ogün İnal