İş Dünyası

SANAYİ ESNAFI BİR ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Eceabat ilçesinde Çevre Yolu üzerinde Mezarlık karşısında yer alan Küçük Sanayi Sitesi yenileniyor.

Eceabat’a modern Küçük Sanayi Sitesi yapılacak
Eceabat ilçesinde Çevre Yolu üzerinde Mezarlık karşısında yer alan Küçük Sanayi Sitesi yenileniyor. Eceabat Küçük Sanayi Sitesi’nin önceden planlanan projelendirilen eski yerine yapılması, bölgede ulaşım ve ticari aktivitelerin canlanması ve esnafın aynı çatı altında toplanması açısından büyük önem taşıyor.

Şehrin gelişmesine katkı sağlayacak, özellikle el emeği ile üretim yapan esnaf ile sokak aralarında dağınık çalışan esnafın modern bir çatı altında toplanmasına olanak sağlayacak olan Eceabat Küçük Sanayi Sitesi Projesi süreci ile ilgili atılan adımlar hakkında gazetemize bilgi veren Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, “Yıllardır bekleyen Eceabat Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili sorunumuzu AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a ilettik. Hazineye ait olan arazi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın öncülüğü ve Kemal Dokuz’un katkılarıyla kooperatife tahsis edildi. Konuyla AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu da ilgilendi. Alan Başkanlığı’nın özel kanunu var, plan ve revizyonu söz konusu. Konu Eceabat Belediye Meclisi’nde görüşüldükten ve onaylandıktan sonra Bakanlığa sunulacak. Ardından çalışmalarımız başlayacak” dedi.

“Sokak aralarında çalışmak zorunda kalan sanayi esnafı kalmayacak”
“Memleketimizin yıllardır aşılamayan sorunlarından birini teşkil eden Eceabat Küçük Sanayi Sitesi’nin önündeki engeller kalkıyor” diyen Başkan Saim Zileli, “Eceabat Küçük Sanayi Sitesinin önceden planlanan projelendirilen eski yerine yapılması, ulaşım ve ticari aktivitelerin canlanması açısından uygundur. Bu nedenle yönetim ve halkımızın ortak görüşleri alınarak aynı yerine yapılması ve bir an önce başlanması için bütün belediye imkanları seferber edilecektir” dedi. Eceabat Küçük Sanayi Sitesi Projesi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte şehrin modernleşeceğini, çarpık yapılanmanın düzeleceğini, sosyal yaşamın dengeye gireceğini ifade eden Başkan Saim Zileli, “Sokak aralarında çalışmak zorunda olan sanayi esnafı bir arada olacak. Gürültünün ve şikayetlerin önüne geçilecek. Onun dışında el emeği ile çalışan ve üretim yapan işçiler de kendine yer edinecek.  Tadilat dosyamız Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca uygun görülmüş ve Belediye Meclisimizin 27.02.2020 tarihli toplantısında alınacak karara müteakip Kültür ve Turizm Bakanlığı Makamına onaylatılacak ve tüm hukuki engeller ortadan kalkmış olacaktır. İmar ve görsel yönden zengin olan proje bu yıl içinde bitecek. 10 Ağustos 2020 tarihinde de yerimizi açacağız. Eceabat’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
 
Özel Haber: Mine Tarım