EMLAK

Talep çıkacak mı?

Hamidiye Tabyaları’nın içinde bulunan 3 kafeterya 28 Şubat Cuma günü imale ile kiraya verilecek.

Hamidiye Tabyaları’nın içinde bulunan 3 kafeterya 28 Şubat Cuma günü imale ile kiraya verilecek. Kent merkezinde tarihi atmosferi ve boğazın kıyısındaki yeşil alanı ile kısa sürede önemli bir cazibe merkezi haline gelen Anadolu Hamidiye Tabyaları’nda bulunan kafeteryaları işletmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü tarafından 27 Haziran 2019’da düzenlenen ihaleye kimse katılmamıştı.

Tarihi atmosferi, yeşil alanı, müzeleri, yürüyüş ve çocuk alanları ilgi gören ama kafeterya hizmetinin verilmediği Hamidiye Tabyaları’nda ihale süreci kentliler tarafından ilgiyle izleniyor. Açıldığı günden beri kafeterya hizmeti verilmeyen tabyalarda son ihaleye talep olup, olmayacağı merak konusu oldu. İhaleye çıkan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na tahsisli, Hamidiye Tabyalarının içinde bulunan 3 kafeterya 28 Şubat Cuma günü imale ile kiraya verilecek. Aylık 24 bin TL artı KDV bedel ile ihaleye çıkacak kafeteryaların geçici teminat tutarı ise 69 bin 120 TL.

Tarihi atmosferi, yeşil alanı, müzeleri, yürüyüş ve çocuk alanları ilgi gören ama kafeterya hizmetinin verilmediği Hamidiye Tabyaları’nda süreç kentliler tarafından merakla izleniyor.
27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 11:00’de düzenlenen ihale Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kemalpaşa Mahallesi Kilye Mevkii No:1 Eceabat adresinde gerçekleştirilmişti. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na bağlı Çanakkale’deki Anadolu Hamidiye Tabyaları içerisinde bulunan üç kafeteryanın 9 yıllığına kiraya verilmesine ilişkin düzenlenen ihale açılış bedeli 40 bin TL+ KDV, geçici teminat tutarı ise, 129.600,00 TL olarak belirlenmişti.
Önceki gün de Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan ihale açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Anadolu Hamidiye Tabyaları içerisinde bulunan kafeteryaların kiralanması işi yapılacaktır. İhale kapsamında 3 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. İhale 28.02.2020 Cuma günü saat 11.00’da, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kemalpaşa Mahallesi Kilye Mevki No:1 Eceabat/Çanakkale adresinde gerçekleştirilecektir. Muhammen bedel aylık 24.000,00 Türk Lirası (Yirmi Dört Bin Türk Lirası) + KDV’dir. Geçici Teminat Tutarı aylık kira bedelinin yüzde3’ü olan 69.120,00 Türk Lirası (Altmış dokuz bin yüz yirmi Türk Lirasıdır) İşin süresi yer tesliminden sonra verilecek olan taahhütnamenin (maksimum 3 aylık süre içerisinde) yerine getirilmesinden itibaren 8 yıldır. İsteklilerin tekliflerini ihale günü saatine kadar başkanlığın ihaleyi yapacağı adrese teslim etmesi gerekmektedir. Teklif şartları ihale tarihini takip eden 90 (doksan) gün süre ile sabit kalacaktır. İhale dokümanı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çamburnu İdari Binasında incelenip, satın alınabilecektir. İhaleye teklif verilebilmesi için ihale dokümanının satın alınması zorunludur. İhale pazarlık usulü ile yapılacak olup, Başkanlığımız 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabi değildir. Başkanlığımız ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir" ifadeleri kullanıldı.

Mine Tarım