Gündem

Çanakkale’de kuvvetli yağış etkili oluyor!

Meteorolojinin uyarıları ardından Çanakkale çevresinde beklenen kuvvetli yağış öğle saatlerinden hemen sonra başladı.

Meteorolojinin uyarıları ardından Çanakkale çevresinde beklenen kuvvetli yağış öğle saatlerinden hemen sonra başladı.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günleridir yapılan uyarıların ardından Çanakkale’de kuvvetli yağış etkisini gösteriyor. Gece saatlerinden bu yana kuvvetli rüzgar esen Çanakkale kent merkezinde saatler 13:45’i gösterdiğinde yağmur düşmeye başladı. Zaman zaman kuvvetli şekilde düşen sağanak yağışların gün boyu devam etmesi bekleniyor.
 
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünü günlük tahminlerine göre; bölge geneli parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde yerel olarak kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Edremit körfezi çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) zaman zaman fırtına ve tam fırtına şeklinde (70-100 km/s) esecek.
 
Yapılan uyarılarda ise şu ifadeler yer aldı; “Rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Ege Denizinde fırtına, bölge genelinde fırtına ve zaman zaman tam fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanması muhtemel kara ve deniz ulaşımında aksama, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ve benzeri gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Edremit körfezi çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanması muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve benzeri gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”