Siyaset

“Çan’daki termik santralin ölçümleri takibimizde”

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla filtre sisteminin yenilenmesi istenen birçok termik santral, istenileni yerine getirmediği için kapandığını hatırlatan Bülent Turan, Çan’da kapanmayan 18 Mart Termik Santralinin neden kapanmadığına dair de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla filtre sisteminin yenilenmesi istenen birçok termik santral, istenileni yerine getirmediği için kapandığını hatırlatan Bülent Turan, Çan’da kapanmayan 18 Mart Termik Santralinin neden kapanmadığına dair de açıklamalarda bulundu. Turan, “Birçok termik kapandı, 18 Mart kapanmadı. Neden? Çünkü özellikle baca sisteminde, temiz havayla ilgili iddiasında büyük bir mesafe alınmıştı. O yüzen kapanmayanlardan bir tanesi Çan’daki santralimiz. Ama ölçümlerini her an takip ediyoruz” dedi.

Ankara’daki Meclis çalışmalarına ara veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili  Bülent Turan, geldiği Çanakkale’de önceki gün Gelibolu ilçesinde bir dizi ziyaret ve açılışlara katıldı. Turan, daha sonra ise Çan İlçesini ziyaret etti.

Burada da bir işyerinin açılışına katılan Turan, yaptığı konuşmada Çan’daki gelişmeleri değerlendirdi. Turan “Her açılışı hemşerileriyle buluşmak için bir vesile bildiklerini aktaran Turan, burada yaptığı konuşmada ülke ve Çanakkale gündemine ilişkin konulara değindi. Turan, “Siyaset yüz yüze bakmaktır, gönül gönüle durmaktır. Biz her fırsat bulduğumuzda insanımızla beraber olmayı bir şeref biliyoruz. Çan bizim için herhangi bir ilçe değil. Sanayisiyle, tarımıyla, oku-yazar oranı en yüksek ilçe olması durumuyla, İlyada Destanında adının geçirilmesiyle Çan farklı bir ilçe. O yüzden büyüyen bu güzel ilçenin yanında olmayı da ayrı bir görev biliyoruz. Çan’da 1850 kayıtlı esnafımız var, önemli bir sayı bu. Geçen sene 258 yeni iş yeri aydı açılmış, bu da çok kıymetli bir oran. Bunun yanında 79 tane kapanmış. Açılanların daha fazla olması ekonomimizin de büyümeye başladığını, insanların istikrarlı yeni dönemi daha iyi yakaladığını gösteriyor. Faizler düşmeye başladı, yatırımlar artmaya başladı. Daha da iyi olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

“Bülent Öz’e omuz vermeye gayret ediyoruz”
Geçmiş dönem AK Parti Belediyesinde bir çok projenin Çan’a kazandırıldığını da hatırlatan eksikleri tamamlaması için CHP Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’e de her zaman destek olacaklarını belirten Turan “Önümüzde 4 sene seçim yok. Kavgayı, polemiği geride bıraktık. İşimize bakacağız. Şehrimizi, memleketimizi kalkındırmak için gece gündüz çalışacağız. Çanakkale artık küçük değil, büyük projelerle adı anılan bir yer. Köprüsü öyle, Troya’sı öyle.  Her türlü adımla hangi belediyemiz olursa olsun yanında olmayı görev biliyoruz. Sayın Bülent Öz başkan ne zaman arasa görüşmeye, imkan dahilinde omuz vermeye gayret ediyoruz. Eski yıllarda büyük işler yapıldı, hizmetler edildi. Altyapısı, üstyapısı Çan’ın toparlanmak üzere işler yapıldı. Bunlara kaldığımız yerden devam etmeyi bir görev biliyoruz. Çan’a bir hastane sözümüz vardı. Temelini beraber atmıştık. Yüzde 65 oranında bitti inşaatı şuan. İnşallah sonbahara kalmadan güzel bir hastaneyi hep beraber açıp, orada tedavi imkanı bulacağız. Hastanemizde 35 poliklinik, 140 yatak var. Yani küçük bir hastane değil. Adeta bir il hastanesi gibi olacak” dedi.

“Ölçümleri her an takip ediyoruz”
Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla Filtre sisteminin yenilenmesi istenen bir çok Termik Santral, istenileni yerine getirmediği için kapandığını hatırlatan Bülent Turan, Çan’da kapanmayan 18 Mart Temik Santrali ile ilgili de şunları söyledi “Bir çok termik kapandı, 18 Mart kapanmadı. Neden? Çünkü özellikle baca sisteminde, temiz havayla ilgili iddiasında büyük bir mesafe alınmıştı. O yüzen kapanmayanlardan bir tanesi Çan’daki santralimiz. Ama ölçümlerini her an takip ediyoruz. Yeni sisteme göre tekrar filtre çalışması yapıldı. İki ay içerisinde yeni sistemdeki filtre de devreye geçecek. Daha temiz havalı Çan’ı hep beraber inşa edeceğiz. Yani hem iş yapacağız, hem de sağlığımızı koruyup kollayacağız” diye konuştu.

Altuğ Acer