Sağlık

TAŞÇI’DAN CORONA VİRÜSÜ AÇIKLAMASI

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı kentte Corona virüsü ile ilgili herhangi bir saptama olmadığını ifade etti.

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı kentte Corona virüsü ile ilgili herhangi bir saptama olmadığını ifade etti. Türkiye genelinde Corona virüsü tespit edilmediğini, o nedenle de Çanakkale için endişe taşımaya gerek olmadığını kaydeden Dr. Ali Taşçı, grip vakalarının da yaratılan algının ve sanılanın aksine mevsim normallerine göre seyrettiğini belirtti.

Yüksek ateş, burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi şikayetlerle hekimlerin yolunu tutan hastalar, günler süren duruma ağır kesici ve ateş düşürücü ilaçlarla direnmeye çalışırken, basına yansıyan ve Dünya genelinde artan Corona Virüsü tehdidi de endişe yaratmaya devam ediyor. Son zamanlarda yaşanan grip vakalarının durumunu da gazetemize değerlendiren Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, “İlimizde görülen grip ve soğuk algınlığı vakaları yaratılan algının aksine mevsimsel beklentinin üzerinde seyretmemektedir.  Artış yoktur, verilere baktığımızda grip vakaları normal seyretmektedir. İlaç temininde sıkıntı yaşandığına dair de yaratılan algı da doğru değildir. Şehir Hastanelerimizde ise gerekli tedaviler uygulanmaktadır.  Piyasada 6 binin üzerinde grip ilacı vardır. Tedirginlik yaratacak her hangi bir durumu söz konusu değildir. Bulunamadığı söylenen özellikle Enfluvir isimli ilaç ise eczanelerde satılmaktadır. Bu ilaç grip vakalarında, virüslere karşı etkili olan bir ilaçtır. Corona virüsü Türkiye genelinde yoktur, Çanakkale de Türkiye’nin bir şehri olduğuna göre, yani ilimizde de yoktur ” dedi.

Mevsimsel gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı vakalarının her zaman görüldüğünü belirten Müdür Taşçı, tedbirli olmakta ve korunma metotlarını uygulamakta fayda olduğunu kaydetti.

Mine Tarım