Gündem

Çanakkale’den Elazığ’a yardım yağdı

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde Cuma gecesi meydana gelen 6.8 şiddetinde meydana gelen deprem felaketinde son bilgilere göre 38 vatandaşımız hayatını kaybetti. 22’si ağır 1607 vatandaş da yaralandı.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde Cuma gecesi meydana gelen 6.8 şiddetinde meydana gelen deprem felaketinde son bilgilere göre 38 vatandaşımız hayatını kaybetti. 22’si ağır 1607 vatandaş da yaralandı.

Enkazlarda yapılan kurtarma çalışmalarında ise mucize kurtuluşlar yaşandı. Enkaz altından 45 vatandaşımız çıkarıldı. AFAD Elazığ ve Malatya'da 76 binanın yıkıldığı, 645 binanın ağır hasarlı olduğunu, 12 binanın ise acil yıkılacak durumda olduğunu, Pazar 20.00 itibarıyla bölgeye 23.507 çadır ulaştırıldığını, 17 bin öğün sıcak yemek, 13 bin 500 kahvaltı ve 7 bin çorba dağıtıldığını duyurdu.
Depremin ardından geniş alanda etkili ve yıkıcı olan depremde evlerini kaybedenler için tüm Türkiye’de yardım kampanyaları düzenledi. Çanakkale’ de Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi, Biga Belediyesi, Elazığ ve Malatya’ ya gönderilmek üzere battaniye, mont, bot, bere atkı ve diğer yardım malzemeleri ve gıda malzemeleri toplandı. Biga Belediyesi, Bigalılardan yardım malzemelerini Biga Belediyesi getirmelerini isterken Bigalılar deprem bölgesine gönderilecek olan yardım malzemelerini Biga belediyesin yardım toplama merkezine teslim ettiler. Kepez Belediyesi’ de Kepezliler’ den toplanan yardımları Kepez Belediyesinde topladılar. Toplanan yardım malzemeleri 2 tıra yüklendi. Kepez Belediye Başkanı, Kepez Belediye Meclisi üyeleri ve Kepez Kent Konseyi üyeleri yardımlar toplanırken çalışma yaptı.

“Tebrikler bana değil, yardımsever Kepez ve Çanakkale halkına”
Yardım malzemeleri ile doldurulan Tırları Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve beraberindekiler uğurladı. Birol Arslan yardım tırlarının deprem bölgesine hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, “Öncelikte ülkemizin başı sağ olsun, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum yarılı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Cumartesi sabahı Belediye Meclisi Üyelerimiz, Belediye birim müdürlerimiz erkenden bir toplantı gerçekleştirdik, Çanakkale Valiliğimize de yardım toplama ve gönderme konusunda dilekçemizi gönderdik. Elazığ’daki vatandaşlarımıza ihtiyat duyduğu malzemeler için kampanya düzenledik. Montlar, kazaklar, battaniyeler, ayakkabılar, kuru bakliyat gibi yardım malzemelerini toplayabileceğimizi hem belediyemizin sosyal medya sayfasından ve belediye hoparlörlerimizden anons ettik. Yardım toplama talebimizi ilettikten kısa bir süre sonra yoğunluktan telefon hatlarımız çöktü. Kepez’den, Çanakkale’den çok sayıda vatandaşımız kampanyamıza katıldı. Binlerce kazak, binlerce mont, binlerce bot, çocuk kıyafetleri, temizlik malzemesi, kuru bakliyat çok büyük destek olundu kampanyamıza. Biliyoruz ki bu zor günleri, omuz omuza ve birleşerek, bu acıyı paylaşarak hafifleteceğiz. Sosyal medyadan bu düzenlenen yardım kampanyası ile ilgili benim ismim ön plana çıkartılıyor ama bu yardım kampanyasının mimarı ve bu kampanyanın gerçek tebrik edilecek kişisi halkımızdır. Bu organizasyonu bu noktaya getiren Kepez Belediyesi emekçileridir. Bu kampanyada büyük bir sorumluluk alan Kepez Kent konseyi de kampanyanın teşekkür edilecekleri arasındadır. Alkışlanması gereken takdir edilmesi gereken yardımsever halkımızdır. Bir kez daha görüldü ki ülkemiz bu acılı zor günlerde bir araya gelmeyi çok hızlı bir şekilde başarabiliyor. Elazığlı arkadaşlar Elazığlı dostlar Çanakkale’ den Kepezden karanlığımıza küçücük ışık olmaya destek olmaya çalıştık.bu ihtiyaç malzemelerini  yaralarınızı biraz olsun sarmak için kullanın” dedi.

Açıklamanın ardından deprem bölgesine gidecek 2 tır yola çıktı.

Ogün İnal