Gündem

Çanakkale’nin ideal kent olmasında kimin payı var?

Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda Forbes dergisi tarafından Çanakkale’ye verilen “En ideal kent” ve World Happiness Report’un verilerine göre en mutlu şehir tanımı kısa süreli tatsızlığa neden olsa da taraflar hızlı anlaştı.

MECLİS’TE YATIRIM MI, HUZUR MU TARTIŞMASI
 “Vergi veriyorsak devlet bunları yapmak zorundadır”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Burada insanların yaşam tarzları, özgürlükleri, ayrıştırma olmaması, insanların barış içerisinde yaşama gayreti dolayısıyla burası mutlu kent unvanı kazanmaya hak kazanıyor. Umarım mutluluğumuz devam eder” diyerek bu sıfatın korunması için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel de en ideal kent tanımı noktasında en büyük payın 16 yıl boyunca AK Parti hükümeti tarafından kente getirilen 26 katrilyonluk yatırım sayesinde olduğunu ifade ederek, “Yapılan yatırımlar şehrimizi kalkındırmış, yüksek standartta sunulan hizmetler şehrimizi çekici hale getirilmiştir” dedi. Bunun üzerine yeniden söz alan Başkan Gökhan, “Ben 16 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, bu kentte yaşanabilir bir kent olmuşsa hem benim hem de bugüne kadar görev yapmış belediye personelimizin ve Belediye Meclisi üyelerimizin de bunda katkısı vardır diye düşünüyorum. Bize de teşekkür edersiniz diye düşünmüştüm ama yapmadınız. Ayrıca vergi veriyorsak sizler bunları yapmak zorundasınız” dedi. Tartışmalar akıllara para ile saadet olur mu sorusunu getirdi.

Çanakkale Belediye Meclisi Haziran Ayı Meclis Toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Sözü Grup Başkanvekillerine bırakmadan önce geçtiğimiz bir ayı değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sözlerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Sedat Murat’ı tebrik ederek başladı. 
Meclis üyeleri birlikte gerçekleştirmiş oldukları Osnabrück ziyaretlerini de değerlendiren Başkan Gökhan zihinsel engellilerin çalıştığı bir işletmede yemek yediklerini dile getirerek, benzeri bir imkânın Çanakkale’de de sağlanması için çalışma başlatılması gerektiğini ifade etti.

 Forbes dergisi tarafından Çanakkale’ye verilen en ideal kent tanımı kısa süreli tatsızlığa neden olsa da taraflar hızlı anlaştı.
“BU SIFATLAR KOLAY ELDE EDİLMİYOR”
Başkan Gökhan, Forbes dergisi tarafından Çanakkale’ye verilen “en ideal kent” ve World Happiness Report’un verilerine göre en mutlu şehirlerden biri seçilen Çanakkale’nin bu sıfatlarının korunması için mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek,  “Bundan hepimiz mutluluk duymalıyız. Abartma değil. Hepinizin akrabaları gelip buraya yerleşmek istemiştir. Gelsinler tabi inşaatlarımız, dairelerimiz satılsın. Gelsinler ama mevcut binalara otursunlar. Yeni imar planı oluşmasın. En mutlu şehirlerden de biriyiz. Bunlar bizi mutlu eden konular. Burada insanların yaşam tarzları, özgürlükleri, ayrıştırma olmaması, insanların barış içerisinde yaşama gayreti dolayısıyla burası mutlu kent unvanı kazanmaya hak kazanıyor. Umarım mutluluğumuz devam eder. Daha da mutlu olmak adına çaba gösteririz. Hepimiz bu sıfatlarımız korumak için gayret etmek zorundayız. Bu sıfatlar kolay elde edilmiyor. Belediye çalışanları, belediye meclis üyeleri, hepimiz bu sıfatları muhafaza edip daha ileri gitmek için mücadele etmek zorundayız” dedi.

YÜKSEL SON 16 YILLIK YATIRIMLARI SIRALADI
AK Parti Meclis Grup başkanvekili Esra Yüksek, gündem dışı konuşmasında söz alarak, “ Forbes dergisi ilimiz Çanakkale’yi yaşanabilir en ideal kent seçti. Son 16 yılda ilimize, AK Parti hükümeti tarafından 26 katrilyonluk yatırım getirilmiştir.  Yapılan yatırımlar şehrimizi kalkındırmış, yüksek standartta sunulan hizmetler şehrimizi çekici hale getirilmiştir. Büyük şehir olmamamıza rağmen büyük şehir imkânlarına kavuştuk” dedi ve son 16 yıllık yatırımları sıraladı.

“BİZLER VERGİ VERİYORSAK SİZLER BUNLARI YAPMAK ZORUNDASINIZ”
Bunun üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Ben 16 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, bu kentte yaşanabilir bir kent olmuşsa hem benim hem de bugüne kadar görev yapmış belediye personelimizin ve Belediye Meclisi üyelerimizin de bunda ciddi katkısı vardır diye düşünüyorum. Bize de teşekkür edersiniz diye düşünmüştüm ama yapmadınız, sağlık olsun. Bunu takdir etmemek sizin kanaatiniz. Allah razı olsun çok güzel şeyler yapmışsınız. Yapmak zorundasınız, böbürlenmenizin anlamı yok. Bizler vergi veriyorsak devlet bunları yapmak zorunda” diye konuştu. Başkan Gökhan’ın konuşması üzerine tekrar söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel “Haklısınız, heyecanıma verin, Çanakkale’nin en yaşanılabilir kent seçilmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

“İZLANDA’DA BU YAPILIYORSA AVRUPA’DA NE YAPILIR”
Son olarak, Türkiye A Milli futbol takımının maç için gittiği İzlanda’da havaalanında uzun saatlerce aranması konusuna değinen Başkan Gökhan; “İzlanda’ya teessüflerimizi bildiriyoruz. Demek ki dünyada insanlık bir yerlere gidiyor. Hiç ummadığımız bir ülkede başımıza geliyor. Avrupa’da da aşırı sağ yükselmesinin göstergeleridir bunlar. Avrupa ideolojik bir değişime uğruyor. Bunu izlememiz lazım. Sadece milli takımın değil bizlerin de başına geliyor. Biz Almanya’ya giderken arkadaşlarımıza ‘nereden, nereye, niçin” gibi sorular sorarak yokuş yaptılar. Maalesef böyle şeylerle karşılaşıyoruz. Yapılan bu davranışı Milli takımdan öte Türkiye’ye yapılmış bir davranış olarak algılıyorum. İzlanda’da bu yapılıyorsa Avrupa’da bize neler yapılır kestiremiyoruz” dedi.

Dilek Akşen