Gündem

“Gücümüzü güneşten alıyoruz”

Yenilenebilir enerji sistemlerinde, tüketicilere çözüm ortağı olmak üzere, 2009’dan bu yana, güçlenerek yola devam eden, Çanakkale’nin alanında ilk ve en güçlü şirketi olan Naz Enerji Sistemleri...


Yenilenebilir enerji sistemlerinde, tüketicilere çözüm ortağı olmak üzere, 2009’dan bu yana, güçlenerek yola devam eden, Çanakkale’nin alanında ilk ve en güçlü şirketi olan Naz Enerji Sistemleri,  güneş paneli, rüzgâr türbini, solar pompa sistemleri, inverter, şarj kontrol cihazı, konteyner ve  diğer ürünlerle, yenilenebilir enerji sistemleri projelendirme, satış ve kurulum ve yaşam alanı oluşturma  alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor. Naz Enerji Sistemleri 10 yılda 9000 işin teslimini ve bakımlarını da gerçekleştirdi.
Şirket Müdürü Özgür Köksal çevre dostu, tasarruflu ve uzun süren garantili enerji sistemleri ile hem üreticinin hem de kent merkezinde yaşayan tüketicilerin hizmetinde olduklarını ifade ederek, Çanakkale’nin gelişmesi ve çehresinin değişmesi noktasında, yerel bir firma olarak, gerek köprü inşaatı gerekse tünel şantiyesi gibi birçok noktada kullanılmak üzere konteyner üretmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Yenilenebilir enerji sistemlerinde, tüketicilere çözüm ortağı olmak üzere, 2009’dan bu yana, güçlenerek yola devam, Çanakkale’nin alanında ilk ve en güçlü şirketi olan Naz Enerji Sistemleri,  güneş paneli, rüzgâr türbini, solar pompa sistemleri, inverter, şarj kontrol cihazı, konteyner ve  diğer ürünlerle, yenilenebilir enerji sistemleri projelendirme, satış ve kurulum ve yaşam alanı oluşturma  alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor.
Kuruluş hikâyesini anlatan Şirket Müdürü Özgür Köksal şu ifadeleri kullandı:  “Bir gün çalıştığım iş yerinde elektrik kesintisi oldu.  Acil çözüm bulmak gerekiyordu. Ne yapılabilir diye düşünürken bu sektörle tanıştım ve yola başlamış oldum.  Kişisel olarak da enerji sistemlerine ilgili biriyim.”
Öte yandan, www.nazgrup17.com internet sitesi üzerinden de satış ve tanıtım yapan ve yerli firma olması nedeni ile de kent içerisinde güvenli hizmet veren Naz Enerji Sistemleri 10 yılda 9000 işin teslimini ve bakımlarını da gerçekleştirdi.  “Biz bu işe kırsal kesimde, elektriğin olmadığı dağ ve bağ evlerinde başladık.  Son dönemde elektrik kullanım maliyetleri oldukça yükseldi.  Biz bu işe başladığımızda Türkiye yüzde 78 oranda enerjide dışa bağımlı idi. Sektör geliştikçe ve devlet yatırımları arttıkça bu oran yüzde 44’lere kadar düştü.  Biz sadece şirket olarak kar elde etmeyi değil, ülke olarak da ekonomik katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“ÜRETİMDE DE ÖZ TÜKETİMDE DE VARIZ, İLKİZ”
Çanakkale’de gitmedikleri köy kalmadığını ifade eden Köksal, “Türkiye'deki en hızlı büyüyen firması olarak, sınırları zorlamaya ve işimizi ilerletmek için sürekli olarak çalışıyoruz. Biz gücümüzü güneşten alıyoruz.11 yıl önce köylere gittiğimde güneş panelini görenler soba altlığı sanıyordu. Artık tüketiciler güneş paneli gördükleri zaman bunun ne işe yaradığını biliyor. Bu anlamda da katkı sağladığımıza inanıyorum.
Gerek tüketicinin gerekse kırsaldaki üreticinin yüksek faturalardan kurtulmasının mümkün olduğunu sözlerine ekleyen Köksal, “Kırsal Kalkınma kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte birçok projeye imza attık. Özellikle çiftçiler ve hayvancılar her yıl binlerce lira mazot ve elektrik faturası ödüyor. Sağımhaneler, soğuk hava depoları ve sulama sistemlerinde kullanılan mazot ve elektrik maliyetleri artık üreticiyi zorluyor. 10 tane inek bile sağsanız, jeneratörle aylık 400-500 lira akaryakıt tüketebilirsiniz. Güneş paneli sistemi kurduğunuz zaman, ürettiğiniz enerjiyi, hem sağma işlemlerinde, hem özel tüketimde, sulama işlerinizde kullanabilirsiniz. Bir çiftliğin trafo maliyeti 40-50 bin arasında değişir.  Bu kadar miktar ile solar sistem kursanız, 2-3 yıl arasında sistem kendini amorti eder. Çiftçiler özellikle sulama sistemlerinde, kırsal kesimde yaşayanlar da sıcak su edinmede bu sistemleri tercih ediyor. Güzelyalı’da kurduğumuz solar sistemler de var. Artık sadece kırsal kesimde üreticiler değil kent yaşamlarındaki tüketiciler de bu sistemleri tercih etmeye başladı.  Merkez’de de akıllı jeneratörlerin pazarlamasını yapıyoruz.  Özellikle eczanelerde, matbaalarda ve birçok işletmede akıllı jeneratör tercih ediliyor. Tek bir panelle şarj edilen bir sistem” dedi.

“BİZİM İŞİMİZ SÜRECİ OLAN BİR HİZMET İŞİDİR”
Enerji sistemleri sektöründe yer almanın teknik bilgi ve teknoloji takibi gerektirdiğini de ifade eden Köksal, “ Biz yerli bir firma olarak kent içerisinde her kurduğumuz her sistemin takibini yapıyoruz. Hatta zaman zaman internet üzerinden başka firmalardan bu sistemleri satın alıp kurduran tüketicilerin de yaşadığı teknik sorunları çözmeye uğraşıyoruz. İnternet üzerinden daha ucuz olduğu için tercih elbette edebilirler fakat bizim işimiz süreci olan bir hizmet işidir. Biz ürünü satıp, arkamızı dönüp gidemeyiz.  Aylık ve yıllık bakımları olan bir sistemden söz ediyoruz” dedi.

“YEREL BİR FİRMA OLARAK GURUR DUYUYORUZ”
 Çanakkale’de tek olarak 3 yıldır konteyner üretimi de yapan Naz Enerji Sistemleri , “Şantiyelerin vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olan konteynerler gerek hızlı ve kolay üretilebilmesi, gerek istenildiğinde tırın üzerine konulup taşınabilmesi, ekonomik ve pratik olması, istenilen iklim koşullarına uygun yalıtım yapılabilmesi nedeniyle tercih edilmektedir. Şantiye alanlarında ofis, yemekhane, yatakhane, tuvalet, duş, revir, lojman, mescit vb tüm ihtiyaçlara uygun bir konteyner modeli Naz Enerji'de mutlaka vardır. Kentte bulunan alışveriş merkezlerinde,   Halk Bahçesi’nde, çeşitli özel firmalarda,  1915 Çanakkale Köprüsü İnşaat’ında adalarda ve bazı çevre yolu düzenlemelerinde, tünel şantiyesinde kullanılan konteynerlerin bazılarını ürettik, bazılarını da kiraladık. Çanakkale’nin gelişmesi ve çehresinin değişmesi noktasında, yerel bir firma olarak yer almaktan, el birliği ile şehrimize katkı sağlamaktan dolayı gurur içerisindeyiz.  8 yıldır kiralama yapıyoruz, 3 yıldır da üretime başladık” dedi.

“TÜKETİCİYE ANAHTAR TESLİM YAŞAM ALANI SUNACAĞIZ”
2020 yılının Mart ayından sonra ‘Akıllı Ev’ projemizi hayata geçireceğiz. Diyelim ki bir araziniz var veya yatırım yapacaksınız, yeni aldınız.  Bize hayalinizi anlatıyorsunuz.  Hobi bahçesi, ya da çiftlik,  ya da butik bir otel. Sıcak su, elektrik, ısınma gibi ihtiyaçlarınız olacak.  Bu evlerin altlarında bir su deposu olacak. Arıtma sistemi olacak. Yağmur suyunu, sondaj ya da şebeke desteği varsa kullanılabilecek şekilde, içme suyuna dönüştüreceğiz. Elektrik zaten güneş ya da rüzgâr enerjisi ile üretilecek. Tüketiciye anahtar teslim yaşam alanı sunacağız” dedi.
 
 Özel Haber: Dilek Akşen