İlçe - Belde

“Ya hasta olmayın, ya da risk varsa adayı terk edin”

Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş Gökçeada Devlet Hastanesi’nde yaşanan uzman hekim eksikliğini gündeme taşıdı.

“GÖKÇEADA’DA DOKTOR YOK”

Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş Gökçeada Devlet Hastanesi’nde yaşanan uzman hekim eksikliğini gündeme taşıdı.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte adada yaşayanların en önemli sorununun sağlık alanında olduğunu, ada bünyesinde sağlık hizmetlerinin yetersiz kalması nedeniyle vatandaşların merkeze ulaşma sıkıntısı yaşadığını dile getiren Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş hem yetkililere, hem de vatandaşlara seslendi. Her servise uzman doktor atanması gerektiğini belirten Serttaş, ciddi sağlık sorunları yaşayanların adayı bir an önce terk etmeleri konusunda uyardı. 

“GÖKÇEADA DEVLET HASTANESİ İNŞAATINA NE ZAMAN DEVAM EDİLECEK?”
“Gökçeada Devlet Hastanesi inşaatına ne zaman devam edilecek?” diye soran Serttaş, “10 bine yakın nüfusu ile dört mevsim yaşamın canlı kaldığı, tarihi, tarımı ve turizmi ile hem ulusal, hem de uluslararası arenada önemli olduğu bilinen Gökçeada’da, doktor yetersizliğinden dolayı hem hastalar hem de vatandaşlar tehdit altında yaşıyor” dedi. Konuya dikkat çeken Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş,  “Sağlık Bakanlığı yetkililerine, Çanakkale Milletvekillerine, Çanakkale Valisi’ne, siyasi partilerin Çanakkale il yöneticilerine, Gökçeada Kaymakamına, siyasi partilerin Gökçeada ilçe yöneticilerine ve konu ile ilgili olan tüm yetkililere sesleniyorum. En önemli bölümlerden Kardiyoloji, Çocuk, Beyin Cerrahi ve Genel Cerrahi Bölümleri dahil olmak üzere bölümlerinin çoğunluğunda uzman doktor veya pratisyen hekim bulunmayan Gökçeada Hastanesi’ne sahip Gökçeada da yaşayanlardan hasta olmamalarını, kalp krizi, beyin kanaması, felç, düşme gibi rahatsızlıklara maruz kalmamalarını ya da olma riski var ise Gökçeada’yı bir an önce terk etmelerini istirham ederim. Çünkü; önceki yıllarda ihale yapılarak acil durumlarda ana karadan çağrılan sağlık helikopterinin ihalesi yapılmadığı için helikopter gelmeyebilir. Hava şartlarının kötü olduğu ve denizde fırtınanın olması durumunda Kabatepe - Gökçeada arasındaki deniz ulaşım seferleri 2 - 3 gün yapılamayabilir. Bu hava şartlarında helikopterin gelmesi de mümkün olmayabiliyor. Kıymetli hemşehrilerimden önceki yıllarda kalp krizi geçirerek zamanında ana karadaki tam teşekküllü bir hastaneye zamanında ulaştırılamayanlardan vefat edenlerin olduğuna şahit olduk. Yetkililerden Gökçeada Devlet Hastanesine her servise doktor atanmasını ve Gökçeada Devlet Hastanesi inşaatının bir an önce yapımına devam edilmesi için gereğinin yapılmasını istirham etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber: Dilek Akşen