Ekonomi

“2020 yılı Çanakkale’de e-ticaret yılı olacak”

Tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürünleri mağaza gezerek değil de bilgisayar ve cep telefonları vasıtasıyla edinmeleri özellikle küçük esnafı e-ticaret yapmaya zorluyor.


Yoğun ve hızlı yaşam tarzında, ihtiyaçların karşılanması için kullanılan e-ticaretin önemi her geçen gün artarken, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Merkez ve ilçelerde e-ticaretin nasıl uygulanacağı yönündeki bilgilendirme ile ilgili Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan destek alacaklarını ifade etti.
Başkan Özcan, “2020 yılı Çanakkale’de e-ticaret yapmak isteyen esnafa öncülük yapmak ve yollarını açma yılı olacak” dedi.

Tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürünleri mağaza gezerek değil de bilgisayar ve cep telefonları vasıtasıyla edinmeleri özellikle küçük esnafı e-ticaret yapmaya zorluyor.
Özellikle  “Bölgesel olarak mal ve hizmet sunan işletmeler, e-ticaret sayesinde daha geniş kitlere ulaşma,   daha düşük maliyetlerle, daha geniş pazarlara ürünlerini tanıtma imkânına sahip olabilir” düşüncesi ile yola çıkan Başkan Özcan, “ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği bünyesinde ARGE birimi oluşturmak üzere genel sekreterin eğitime gideceğini de ifade etti.
Başkan Özcan, “Çanakkale Merkez ve ilçelerde e-ticaretin nasıl uygulanacağı yönündeki bilgilendirme ile ilgili Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan destek alacağız. Bizim proje birimimiz bu konuda web sayfası hazırladı. Bunu duyurduk.  Bununla ilgili e-ticaret ve e-fatura konusunda toplantı yapacağız.  Ben odaların bu işin içerisinde olmasını, birliğimizin sadece önderlik yapmasını istiyorum. Benim yasal çerçeve içindeki pozisyonum budur.  Ama odalarımız herhangi bir konuda çalışma yapacaksa, birlik olarak, her türlü noktada destek vereceğiz.  Yaklaşık üç aydır bu konu üzerinde çalışıyoruz.  Birlik bünyesinde ARGE oluşturmak adına genel sekreterimiz bir haftalık bir eğitime gidecek.  Birlik bünyemizde, işyerlerin geliştirilmesi için ayrı bir birim oluşturacağız” dedi.

Dilek Akşen