Gündem

Ekonomik kriz yüzünden yatırımcı sessizliğe büründü

Ekonomik krizin etkileri Çanakkale’de çok sayıda devam eden projeyi durdurdu.


Ekonomik krizin etkileri Çanakkale’de çok sayıda devam eden projeyi durdurdu.

Kentte büyük umutlarla başlanan Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Projesi, Cennet Otoparkı Projesi, Bilim Merkezi gibi başlayan projeler ekonomik kriz nedeniyle durdu. Ekonomik krizin etkilerinin büyük olduğunu, bunun yansımalarının kentin ticari hayatına, istihdama olumsuz yansıdığını ifade eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “İnsanlar düşünemez, hayal edemez hale geldi, çünkü hayal ettiğin zaman hemen aklına kaynak geliyor, kaynak çok pahalı, maliyetler arttı. Yatırımcı projeye başlarsa, bundan geri dönüşün nasıl olacağını bilemiyor” dedi.

Projeler ile ilgili bilgi aldığımız Başkan Ülgür Gökhan, “Yeşil Yerel Binası bildiğiniz gibi en büyük projemizdi. Maalesef müteahhitimiz zor duruma düştü. Tasfiye etmek zorunda kaldık. Şu anda mahkeme tespiti yaptırıyoruz mevcut inşaatın ederi anlamında. Biz de geri kalanla ilgili, ne kadar iş kalmış bakıyoruz ve yeni bir ihale hazırlığı yapıyoruz. Maalesef gecikme oldu, yeni işler çıktı ama, yapacak bir şey yok, ekonomik durum” dedi.
Cennet Otoparkı inşaatında da müteahhitin işi bozulduğunu söyleyen Başkan Gökhan, “Kaynak, finans arıyor” dedi. Kültür Merkezi Projesi ile ilgili ise Başkan Gökhan,Ruhsatı verildi, fakat anladığım kadarıyla kütüphane yapılmaktan vazgeçiliyor. Çünkü müze kütüphane yapılıyor. Buranın 2020’nin belirli bir tarihine kadar yapılması lazımdı.  Ruhsat da aldılar, çok uğraştık kuruldan o mimariyi geçirdik. Bizim binanın da projesi tamam. Her şey hazır. Şu anda bir sessizlik var. Net bir cevap da alamıyoruz. Sessizlik ve belirsizlik var” diye konuştu.  Eski Tekel Şarap Fabrikası’nda yapılacak olan Bilim Merkezi’nde ise krizin etkili olduğunu söyleyen Gökhan, Bilim Merkezi’nde de krize denk geldik. İlgili, yapacak olan kurum zor durumda kaldı. Habire öteledik, erteledik. Ama orada sıkıntılı bir durum var. Bizim vatandaşa bir sözümüz var. Sana burada kafeterya vereceğiz, bizim sosyal tesisler gibi, Golf gibi, Özgürlük Parkı gibi geleceksin, uygun fiyata çay içeceksin dedik. Proje de çizdik, bu projeyi lütfen yapınız dedik. Şu anda ses bekliyoruz, ses seda yok. Cevap gelecektir” dedi.

Mine Tarım - Hasan Sami Er