Sevgili gönül dostlarım efsane bir Salı gününden sizlere sevgilerimle diyorum.

Ayçiçeğini sever misiniz? Ben çok seviyorum sizlerin de sevdiğini biliyorum sosyal medyada ayçiçeği tarlaları içinde bol bol ayçiçekleri ile fotoğrafları çekilmiş insanları görüyoruz. Özellikle Ayçiçek zamanı herkesin bir ay çiçeği ile fotoğrafı neredeyse yok gibi.

 

Bugün sizlere ayçiçeği ile ilgili farklı bir bakış açısı getirecek bir farkındalık oluşturacak bu kapalı karanlık kış günlerinde bir güneş gibi parlayacak ve günümüzü aydınlatacak bir yazı yazmak istedim.

 

Ayçiçeği doğanın mistik köşelerinde gizem ve büyü ile sarılmış bir sembol olarak ortaya çıkıyor. Yıldız krallığının yönetimindeki, alanların bekçisi gibi sırlarını ve basit güneş döngüsünü aşan bir gücü ortaya çıkarıyor.

 

Güneş ışığına doğru yönelen ayçiçeği dansı, yaşam enerjisi için sonsuz bir arayışın yankılanan sihirli bir ritüelidir.

 Sarı yapraklarının, kozmik canlıkla yankılanan bir aura yayan maddeleşmiş güneş ışığı gibi olduğu söylenir.

 

Çiçeklerin dilinde ayçiçeği iyimserliğin ve pozitifliğin habercisidir.

 

Mistikler, bu çiçeğin ışıltılı yüzünü gördükten sonra, bizi gölgelerin ötesine çıkaran, bizi yenilenme ve umut yolculuğuna çıkaran ruhsal bir enerjiyle doldurulduğuna inanır.

 

Bilge adamlar, ayçiçeğinin hayatın döngülerinde bize rehberlik eden ruhun bir işaret ışığı olduğunu söylerler. Bulutlu günlerde bile güneşe eğilmeniz, uyum sağlayabilmeniz, bize dayanıklılığı ve koşullar ne olursa olsun iç ışığa bağlı kalmanın önemini öğretir.

 

Ay çekirdeği ekerek, doğayla mistik bir anlaşma başlatmış olursunuz.

 

Bakım ve gözlem yolculuğu çiçek açmanın gizemlerini ortaya çıkararak, her bir evrenin dönüşümün ilahi bir ifadesi olduğunu ortaya çıkarır.

 

Böylece, varlığın büyülü duvar halısında ayçiçeği gücünü ortaya çıkararak bizi pozitifliğin, dirençliliğin ve yenilenmenin altın yolunu izlemeye davet eder.

 

 Dünyadaki varlığınız, ayçiçeği gibi, en zorlu koşullarda bile çiçek açabildiğimizin daimi bir hatırlatıcısı olsun.

 

Sevgi ve minnetle

Sizi seviyorum…

Sizi seviyorum…

Sizi seviyorum…