Geçtiğimiz Çarşamba günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Çanakkale’nin en büyük mitingini gerçekleştirdiler.

Cumhuriyet Meydanı kalabalığı almadı. Kalabalık İskeleye kadar uzadı. Yoğun ilgi Çanakkale’nin yeni miting meydanına ihtiyacı olduğunu da gösterdi.
Miting alanına yakın yer bulmak için erken gitmiştik. Program sunucusu Kızımız, kalabalığı hiç durdurmadı. Tezahüratlar, bayram sallamalar, İYİ Partinin seçim müziklerine eşlik etmeler derken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Kalabalığın coşkusu, heyecanı, inanmışlığı, temposundan belliydi. Gelenler bu iş burada bitti dediler. Meydandan mutlu ayrıldılar.
İYİ’lerin cesur lideri, siyasetin kimyasını bozan Meral Akşener’den önce kürsüye Ankara’nın öz evladı Mansur Yavaş çıktı. Kalabalık coşku ile bağrına bastı. Yaptığı hizmetlerle hemen herkesin sempatisini kazanan Mansur Yavaş, iktidar sahiplerinin Millet İttifakı üzerine yapıştırmaya çalıştıkları mesnetsiz, yalan yanlış ithamlara bir bir karşılık verdi. Konuşmasını sıklıkla kesilmesi, miting meydanının ne kadar heyecanlı olduğunu da gösterdi. Daha uzun süre milletin hizmetinde olacak inşallah.
Coşkulu kalabalığın heyecanla beklediği Meral Akşener kürsüye çıktığında yer yerinden oynadı. Cesur Lider Meral Akşener, çok güzel konulara temas etti. Meydanı gümbür gümbür inletirken, iktidar sahiplerinin korkulu rüyası olduğunu da ispatlamış oldu.
Akşener, öncelikli olarak iktidar sahiplerinin kadınlara yönelik bakış açılarını, Samsun ve Rize’den örnekler vererek dile getirdi. Hatta Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mutfaktan yaptığı propaganda çalışmaları için uydurulan yakışıksız sözlere değinerek kadınları aşağılayan tutumlarına sandıkta cevap vereceklerini dile getirdi. Kürsü önünde süpürge sallayan guruptan bir süpürge alarak, topuzunu şimdilik kullanmıyoruz ama inşallah elbirliğiyle süpüreceğiz dedi. Kalabalık bu hareketine uzun süre sloganlarla destek verdi.
Meral Akşener’in üzerinde durduğu en önemli konulardan biri kendilerine iktidar sahipleri ve yandaşlarının, dinsiz, kitapsız gibi çirkin ifadeler kullanması üzerine yaptığı konuşma idi. En çok tezahürat alan kısımdı. Akşener gerçekten böyle bir ifadenin Allah’a şirk koşmak olduğunu belirterek, iktidar sahiplerinin kaybetme korkusuyla akıl ve iradelerini kaybettiğini, psikolojilerinin bozuk olduğunu anlattı.
Ekonominin ne kadar bozulduğunu, adaletin siyasileştiğini, devletin liyakatsiz ellerde olduğunu örneklerle anlatan Meral Akşener, meydanda toplanan heyecanlı, değişimi şiddetle arzu eden kalabalığa projeleriyle büyük moral verdi. Miting alanı bu moralle adeta yıkıldı.
Miting mükemmel bir organizasyondu. Herkes memnun ve heyecanlı ayrıldı. Miting alanı muhteşemdi. Meral Akşener çok mutlu ayrıldı. Liderlerin Çanakkale’ye gelişinde elbette Genel Başkan Yardımcısı, Çanakkale’nin güzide evladı Rıdvan Uz’un kariyeri ve emeğinin büyük payı var. Miting meydanını mükemmel hale getiren İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve yönetimi, İl Gençlik Kolları ve yönetimi, İlçe Teşkilatları başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutlamak gerek. Müthiş bir iş başardılar.
Çanakkale mitingine mutfak ve süpürge damga vurdu. Ancak miting sonunda Meral Akşener’in kürsüye geri gelip otizmli bir çocuğumuza sarılması, öpüp koklaması görülmeye değerdi.