Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış diye bir atasözümüz var. Atasözleri asırlar boyunca insan davranışlarına bağlı olarak gelenekselmiş deyişlerdir.

Her atasözünün derin anlamları vardır. Bazıları hikâye eklese de, Anadolu çok köklü medeniyetlere sahip olduğu için, insanın her türlüsünü gördüğü için manalı atasözlerine sahiptir. Başka coğrafyalarda bu kadar fazla atasözü pek yoktur.
Son zamanlarda siyasi erk, garip tanımlamalarla muhalefeti bastırma, susturma veya millete yanlış tanıtma suretiyle fikirlerini bertaraf etme yolunu deniyor. Millete verecekleri fazla bir şey kalmadığı için, milletin sorunlarını dillendiren muhalefete çamur atmak suretiyle savunma yapmaya çalışıyor. Muhalefetin haklı duruşunu başka türlü zayıflatma şansları da bulunmuyor zaten. Yalana battıkları da artık millet tarafından fark ediliyor.
Olimpiyat şampiyonu güreşçinin, Türkiye’nin en büyük bankalarından birine yönetim kurulu üyesi yapılması neticesinde, lise diplomasının bile sahte olduğu meclis kürsüsünde dillendirilirken, güreşçinin kendi itirafları belgelerle sunulurken, gurur duyuyoruz diye bağıran vekil bakan yapıldı. Sahtekarlığı şerefli bir davranış gibi gören ve gurur duyan vekil bakan olunca yapacak bir şey kalmadı. Sahte diploma almak şerefli bir davranış olmuş oldu.
İktidar yetkilileri hemen bütün seçim meydanlarında muhalefet diyorlar ki; bunlar fetocu, terörist, işten anlamaz.
Peki sormazlar mı insana! Partinizin kurucuları arasında yer alan, bakanlık yapan, atadıkları bütün bürokratlar fetocu çıkan adamlar nerede siyaset yapıyor? Partiden uzaklaştırılan tek bir fetocu var mı? Ne istedilerse verdik diyenler hangi partide? Atadığı yaverlerin hepsi fetocu çıkan fetocu olmuyor da salonlarda miting meydanlarında dön artık, seni özledik diyenler fetocu olmuyor da, muhalefette olanlar nasıl fetocu oluyor? Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış dedikleri tam bu olsa gerek.
Fetö tarafından askeri personele kurulan Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını ateşli bir şekilde savunanlar fetocu olmuyor da tek bir parti yetkilisinin bile iltisakı olmayan partiler nasıl oluyor da fetocu oluyor? Hatta fetö terör örgütünün siyasi ayağı araştırılsın diye defalarca önerge veren partilere fetocu diyenler, önergeyi neden reddediyorlar?
Çadır mahkemelerini kuranlar, ordunun şerefli subaylarını sanık, teröristleri tanık yapanlar, ben olsam ben de dağa çıkardım diyenler terörist olmuyor da bunları dile getirenler, eleştirenler nasıl terörist oluyor?
Almanlar Rus tanklarını Berlin sokaklarında görünceye kadar İkinci Dünya Savaşını kazandıklarını zannetmişler. Memleketin yalan haberde dünya şampiyonu medya kanalları ne yazık ki çok kötü propaganda yapıyor. İktidar sahipleri çıkarlarını ve koltuklarını korumak için yalana ve kirli siyasete başvuruyor. Oysa vatandaşın tenceresi yanıyor. Ekonomi bozuldu. Gıdada bile bağımsızlık elden gitti. Türk lirası eriyor. Buna rağmen ihracat düşerken ithalat artıyor. Milletin ve memleketin üretecek gücü kalmamış. Ekonomiyi bile bile, göz göre göre batıranlar hala çözeceklerini söylüyor. Yazık ki ne yazık.