Haftaya bildiğiniz gibi başladık. Haberler öylesine iç karartıcı ki.

Haftaya bildiğiniz gibi başladık.
Haberler öylesine iç karartıcı ki.
.
Muhalif gazeteler ülkenin battığını tarif ederken,
İktidar yanlısı gazeteler ise sanki düğün yerinden naklen yayın yapıyorlar.
.
Birine bakınca,
“Ülke batmış”,
Diğerine bakınca,
“Dünya bizi kıskanıyor...”
İkisinin ortası yok.
.
Haberler arasında nu kadar uçurumu gören halkın kafası karışıyor tabi.
.
Sizlere pazartesi sabah gazetelerden aldığım haber başlıklarını yazmak istedim.
.
Ancak hangi gazeteden aldığımı yazmayacağım.
.
Siz tahmin edin bakalım,
Hangi haber kimin?
.
“Suriye’den alınan arpa ve buğdayın Şanlıurfa TMO depolarına girmediği tespit edildi.
70 milyonluk yolsuzluk ortaya çıktı.”
 
***
“Sedat Peker, ‘Çanta çanta para verdiği isimlerin olduğuna’ dair açıklamalarda bulundu.”
 
***
“Boğaziçi Üniversitesi’ne atandığı günden beri üniversitedeki dengeleri değiştirmek için dışarıdan atama yapan Melih Bulu’nun keyfi uygulamaları devam ediyor. Bulu, Ecmel Ayral, Cezva Sevgen ve İbrahim Turan’ın derslerine son verdi.”
 
***
“İnşaat sektörü demir fiyatlarındaki önlenemez yükseliş nedeniyle çıkmazda. Müteahhitler devam eden konut projeleri bittikçe fiyatların artacağını söylüyor.”
 
***
“CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, TÜİK’in açıklamış olduğu rakamlarda önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.
Türkiye nüfusunda yaklaşık 250 bin kişilik bir azalama olduğunu söyledi.
Karabat, nüfustaki bu azalmanın ölümler yüzünden mi yoksa işsizlik yüzünden kaynaklanan bir göç hareketi olup olmadığını sordu.”
 
***
“CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar'ın Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığından aldığı maaşı ortaya çıkardı.
Buna göre Birpınar, Bakan Yardımcılığından 27.917 TL,  Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığından 18.000 TL olmak üzere aylık toplam 45.917 TL maaş alıyor!”
 
***
“Demirören Holding’in Ziraat Bankası’na olan kredi borcunu ödemediği iddiasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise sosyal medya mesajında şu değerlendirmeyi yaptı:
‘Bir tepsi baklavanın peşine düşenleri; gariplerin rızkını yiyen çetelerin, 128 milyar doları tüketenlerin, banka kredilerini ödemeyenlerin peşine düşmeye davet ediyoruz. Çok şükür veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Ancak cumhur-mafya ittifakından ses yok.’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise paylaşımında ‘Traktörlerine haciz konan çiftçilerin, KYK borçlusu işsiz gençlerin borçları derhal silinsin’ çağrısı yaptı.
 
***
“Düğünler için verilen izin uzun süredir planlarını erteleyen binlerce çifti harekete geçirdi.
Düğün mekânları günde 2 etkinlik için anlaşma yaparken, e-ticarette mobilya ve beyaz eşya alışverişleri yüzde 30 arttı.”
 
***
“Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, otomobil ve hafif ticari araç pazarı mayısta geçen yılın dönemine göre yüzde 69,8 büyüyerek 54 bin 734 adet oldu.
Otomobil satışları geçen ay 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 72,1 artarak 43 bin 138 olarak kayıtlara geçerken, hafif ticari araç satışları yüzde 61,9 artışla 11 bin 596 seviyesinde kaydedildi.”
 
***
“Milyarder iş adamı Elon Musk, kripto para piyasalarına yönelik hamlelerine devam ediyor.
Milyonlarca kişiyi mağdur ya da zengin edebilecek açıklamalarda bulunan Musk, şimdi de yetişkin eğlencelerine yönelik NFT piyasasının Kripto parası olan Cumrocket Coin’i yükseltti.”
 
***
“Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Fatih Terim’in, Avrupa maçlarını Başakşehir’in stadyumunda oynamak için başkan Göksel Gümüşdağ ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi.
Gümüşdağ’ın, tecrübeli teknik adamın talebine ‘Sizin isminizi taşıyan stat, oynayabilirsiniz’ ifadeleriyle yanıt verdiği belirtildi.”
 
***
“Survivor 2021’de dün akşam 2. bireysel dokunulmazlık oyunu oynandı.
Yarı final turunda Aleyna-İsmail, Berkay-Batuhan eşleşmesi ortaya çıktı.
Bu turda Aleyna, İsmail'i 3-1, Berkay ise Batuhan’ı 3-2 yenerek finale yükseldi. Aleyna ve Berkay arasında geçen mücadeleyi 5-2 skorla kazanan Berkay oldu. Bu sonuçla birlikte; Berkay, Survivor’da dokunulmazlığı kazanan isim oldu.”
 
***
“İstanbul Havalimanı’nda Nijeryalı Beno Obebe Okeke adlı yolcunun midesinde kapsül halinde 1.8 kilogram kokain tespit edildi.
Gözaltına alınan yolcu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.”
 
***
“Bir buçuk yıldır hayatımızda olan koronavirüs bitmeden ortaya çıkan kara mantar salgını onlarca ülkeye yayıldı. Uzmanlar bir veya iki gözün kaybına neden olan kara mantara karşı en savunmasız grubu açıkladı.”
 
***
“İş insanı Korkmaz Yiğit, 30 yıllık avukatı Harun Tavşancıl’ın, zimmetine para geçirdiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Av. Taşancıl’ın 45 milyon 966 bin doları alıp geri vermediğini öne süren Korkmaz Yiğit, 10 bin dolarlık kısmi alacak davası açtı.”
 
***
“Eşi Kemal Ekmekçi ile İzmir’de Casa de Costa adlı mekânı açtıktan sonra oraya yerleştiklerini söyleyen Karaca, ‘Dizi için İstanbul’daydım, yeni döndüm. Çok özlemişim buraları’ diye konuştu.
Oyuncu, çocuk düşünüp düşünmediği sorusuna ise, ‘İkimiz de istiyoruz ama şu an değil’ yanıtını verdi.”
 
***
“Alman Marshall Fonu ve Bertelsmann Derneği tarafından yapılan Transatlantik Trendler anketi gündem oldu.
Ankete katılan ülkeler arasında Türkiye'ye en az güven duyulduğu ortaya çıkarken, Türkiye'den soruları yanıtlayanlar, ‘Ülkemizde demokrasi tehlikede’ cevabını verdi.”
 
***
“Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre AstraZeneca’nın aşısını olduktan 10 hafta sonra sonra Pfizer/BioNTech aşısını olmanın, aynı markaların iki dozunu olmaktan çok daha büyük etkisi olduğu tespit edildi.”
 
***
“Öcalan’ı yargılayan mahkemenin Başkanı Turgut Okyay, ‘Yoksulları zenginlere köle yapmaya çalışan, doğayı tahrip eden, kendinden olmayanları dışlayan, çağdışı bir eğitim benimseyen, bağımsız yargının oluşumunu engelleyen, yargıya baskı yapan iktidardan desteğinizi çekin’ çağrısını yaptı.”
 
***
“Corona virüsü can almaya devam ediyor. Dünya genelinde vefat sayısı 4 milyona, vaka sayısı da 174 milyona dayandı. Türkiye; toplam vaka sayısında hem dünyada hem de Avrupa’da üst sıralarda yer alıyor.”
 
***
“Topkapı Sarayı Darphane binalarının Arkeoloji Müzesi’nin elinden alınıp eserlerinin ‘Depo Müze’ adıyla Atatürk Havalimanı’na gönderilmesiyle ilgili dikkat çeken bir iddiada bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, padişah eserlerinin Çamlıca Camii Müzesi'ne nakledilmek istendiğini söyledi.”
 
***
“İstanbul’da bir plazada iş bulma vaadiyle kandırdığı adamı, yeni elbiseler almak için AVM’ye götüren hırsız, elbiseleri denemek için kabine giren adamın çantasını ve montunu çalarak kaçtı.”
 
***
“İstanbul Boğazı’ndaki yalıların satışında çok hareketli bir dönem yaşanıyor. Son 1.5 yılda 20 yalı el değiştirirken 200 yalının da satışta olduğu belirtildi.”
 
***
“Kurlarda tarihi zirvenin yaşanması, enflasyonun kontrolden çıkabileceği yönündeki endişeleri artırdı. CHP’li Erdoğan Toprak, ‘Kurlardaki artış devam edecek’ dedi.”
 
***
“Barış Terkoğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın (SBK) yargılanma süreci ile ilgili, ‘Çok yukarıdan’ bir elin sürece müdahale ettiği, gözle değilse de akılla görülebiliyor’ ifadelerini kullandı.”
 
***
“1.5 yılı bulan pandemi döneminde yüz yüze eğitim yapılamazken, 5 milyon öğrenci tablet ve internet erişimine ulaşamadığı için eğitim ve öğrenimden eksik kaldı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise bu süreçte 5 yıldızlı otellerde toplantı düzenlemek için harekete geçti.
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilim Sanat Merkezleri Programlarının Revize Edilmesi ve Yardımcı Ders Materyallerinin Hazırlanması için 5’er gün süreli üç ayrı çalıştay planladı.”
 
***
“Sınavların olduğu bazı okullarda muhtarlık seçimleri de aynı saatlerde gerçekleştirildi. Özellikle Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Alpaslan Mahallesi'nde bulunan ‘Besime Özderici İlkokulu’nda muhtarlık için 6 aday yarışırken, aynı saatlerde LGS’ye girecek olan öğrencilerin de sınav için okul önünde aileleri ile birlikte hazır bulunması hem kalabalık yarattı hem de öğrencilerin kafasını karıştırdı.
Öğrenciler, sınav giriş belgeleri kontrol edildikten sonra okul bahçesine alındı, maskeleri değiştirildi ve ardından sınava girecekleri salonlara alındı. Bu sırada seçim için oy vermeye gelen vatandaşların gürültüsü de öğrencileri mağdur etti.”
 
***
İşte size özetle memleketin hali.
Dizinizi kırıp, değerlendirmenizi yapın…