Bu hafta sonu İYİ Parti’nin İkinci Olağan Kongresi gerçekleştirilecek.

Bu hafta sonu İYİ Parti’nin İkinci Olağan Kongresi gerçekleştirilecek. Korona salgını tedbirleri nedeniyle sakin geçmesi beklenen kongrenin ana sloganı olarak “Millet Bizi Çağırıyor” oldu. Son derece anlamlı olan bu slogan artık iktidarın değişmesi gerektiğini ifade ediyor.
Millet artık adalet kurumunun herkese eşit olmasını istiyor. Uzun süre feto terör örgütünün militanlarına teslim edilen adalet kurumu, ne yazık ki Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla Atatürkçü ve Cumhuriyetin değerlerini özümsemiş subayların tasfiyesiyle sonuçlandı. Ve günümüz iktidarı olağanüstü destek verdi. Peki adalet kurumu sağlıklı bir yapıya kavuştu mu? Elbette hayır. Parası olan, yandaş olan bir Allah’ın kulu fetö terör örgütü mensubu olmadı.
Devletin sırlarını terör örgütlerine teslim edenler, ne yazık ki hesap vermedi. Feto terör örgütüne yardım ve yataklık eden yandaşlar sudan çıkmış ak kaşık gibi siyasete devam ediyorlar. Oysa adalet kişinin var olma güvencesidir. Herkese eşit olmak zorundadır.
Millet, Atatürk’e ve Cumhuriyetin değerlerine saygılı bir iktidar istiyor. Ne yazık ki bu iktidar döneminde Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına hakaret edenler korunmuş ve kollanmıştır. Milli bayramlar devleti yönetenler tarafından kerhen kutlanmaktadır. Millet gönülden kutlayacak devlet idaresi istiyor artık.
Bu iktidar döneminde eğitim sistemi allak bullak edilmiştir. En az 15 defa değiştirilen sistemlerin hiçbiri kendi mezununu verememiştir. Öğrenme çağındaki çocuklar, okuduğunu anlayamaz hale getirilmiştir. Liselere ve üniversitelere giriş sınavlarında eğitim sisteminin çöktüğü ayan beyan ortaya çıkmaktadır. Yüzbinlerce öğrenci sınavlarda, fizik ve matematik alanlarında tek bir soruyu cevaplayamamaktadır. Eğitimde liyakat neredeyse ortadan kaldırılmıştır. Yandaş partizanlar karar mercilerine oturtulmuş ve eğitim çökertilmiştir. Milletin cahili makbuldür diye beyanat veren sözde öğretim üyeleri ödüllendirilmiştir.
Tarım adeta can çekişir hale gelmiştir. Salgın döneminde dahi gerekirse ithal ederiz zihniyeti, tarım alanlarının %20’sini üretim dışı bırakmıştır. İthalat politikaları üreticiyi para kazanamaz hale getirmiştir. İthalatı yapılmayan tarım ürünü neredeyse kalmamıştır. Kontrolsüz canlı hayvan ithalleri memleketi ota samana muhtaç bırakmıştır. Kapatılan köy okulları gençleri köyden kaçmaya mecbur bırakmıştır. Tarla satışları Cumhuriyet Tarihinin rekorlarını alt üst etmiştir.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER, salgına rağmen, seçim olmamasına rağmen memleketin değişik bölgelerini adım adım dolaşmakta ve milletin sorunlarını yüz yüze dinlemeye, iktidarı uyarmaya devam etmektedir. Milletin moral değerlerini yükseltmekte, geleceğe olan güvenlerini güçlendirmeye çalışmaktadır.
İYİ Parti, güçlü kadrosuyla, milletin özlemi haline gelmiştir. Yandaş kanallar bilgi yasağı koysa da sosyal medya kanallarında yüzbinlerce vatandaş tarafından izlenmektedir.
Millet artık, adaleti, cumhuriyetin değerlerini yeniden tesis edecek, eğitim sistemini kendi öz değerleriyle barıştıracak bir iktidara özlem duymaktadır. Bu meyanda İYİ Parti, çalışmaları ve gösterdiği çizgisiyle güven vermektedir.