Sarımsak uçtu
Yaz aylarından sonra sonbahara girdiğimiz Eylül ayında, yaz sebze ve meyveleri giderek azalıyor. Bu mevsimsel geçiş pazar fiyatlarına da yansıyor. Yaz meyve ve sebzeler yavaş yavaş yerini kışlık yiyeceklere bırakıyor. Bu da yazın yetişen gıda ürünlerinin fiyatlarının biraz yükselmesine neden oluyor.
EN PAHALI SARIMSAK
60 TL’lik kilo fiyatı ile sarımsak bu haftanın en pahalı ürünü oldu. Soğan 2 ile 3,5 lira, patates 2,5 ile 3lira, patlıcan 1,5 ile 3 lira, taze fasulye 4 ile 6 lira, marul 3,5 lira, dere otu, maydanoz 1 ile 1,5 lira, üzüm cinsi ve kalitesine göre 3 ile 6 lira arasında satışa sunulurken, pazarın en pahalı ürünleri arasında, barbunya 8, börülce 10, muz 8 ile 10 lira arasında satışa sunuldu.
EN UCUZ DOMATES
Bu yıl Çanakkale domatesinin bol olması fiyatını 1 liraya kadar düşürdü. Pazarda en çok satılan meyve olan domatesin fiyatı yaz başlarında 8 liraya kadar çıkmıştı.
Pazar tezgâhlarında daha yeni yeni satışa sunulan karnabaharın tanesi 10 liradan satılırken, lahananın kilosu 3 ile 4 lira arasında seyretti.
HAVA KARARMADAN TEZGAH KAPANDI
 Av yasağının başlaması ile birlikte balık tüketimi artarken, pazardaki balık tezgahları geçtiğimiz hafta sonu hava kararmandan kapandı.
Dilek Akşen