Ancak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tebliğin yürürlüğe girme tarihi daha önce 16 Eylül 2019 olarak belirtilirken, 16 Eylül Pazartesi günü bir açıklama yapılacağı ve uygulamanın erteleneceği açıklamasının yapılacağı iddia ediliyor. Edinilen bilgiye göre, henüz İl Müdürlükleri’ne uygulamanın başlayacağına dair de erteleneceğine dair de yazı gelmedi.
 
Bu yıl uygulamaya başlanması beklenen okul kantinlerinden sadece üzerinde 'okul gıdası logosu' olan sağlıklı ürünlerin satılacağına yönelik düzenlemenin kantinciler tarafından yapılan baskılar neticesinde rafa kaldırıldığı iddia ediliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan 'Okul Gıdası Logosu' uygulamasına göre, okul kantinlerinde sadece üzerinde 'okul gıdası logosu' olan sağlıklı ürünlerin satılacağı açıklanmıştı.  Ancak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tebliğin yürürlüğe girme tarihi daha önce 16 Eylül 2019 olarak belirtilirken, 16 Eylül Pazartesi günü bir açıklama yapılacağı ve uygulamanın erteleneceği açıklamasının yapılacağı iddia ediliyor
OKUL ÇEVRELERİ DE DÜZENLEMEYE DÂHİL EDİLECEK Mİ?
Aileler, her eğitim öğretim yılının başında olduğu gibi, bu sene de, okul kantinleri ve kantinde satılan gıdalar konusunda tedirginlik içerisinde bekliyor. Firmalar okul logolu ürünler üretti mi?’ ‘Aileler bilgilendirildi mi?’ ‘Okul kantinleri uygulamaya hazır mı?’ gibi sorular kafalarda dolaşmaya başladı.  Öte yandan, aileler okul çevresindeki büfe ve işletmelerin de sağlıksız gıdalar sattığını, bu noktalarda da bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getiriyor.
 
KANTİNCİLER UYGULAMAYI HAKSIZ REKABET OLARAK GÖRÜYOR
Kantinciler ise, okul gıdası logolu ürünlerin raf ömürlerinin kısa olduğunu, satış yapamadıkları takdirde, işletmelerini kapatmak zorunda kalabileceklerini, uygulamaya bu sene geçilmesinin mümkün olmadığını,  hem firmaların okul gıdası logolu ürün üretmediklerini hem de bu uygulamanın da merdiven altı üretime kapı açacağını ifade ediyor. 
BAKAN PAKDEMİRLİ ‘VELİLERİMİZLE EMANET SÖZLEŞMESİ İMZALIYORUZ’ DEMİŞTİ
2 Temmuz günü Sağlık Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı’nın müşterek katılımıyla yapılan Okul Gıdası lansmanında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; “Çocukların sağlıklı gıdaya erişimi ailelerin haklı talebiydi ve bizlerden beklentileriydi. Okul gıdası uygulamasıyla bir anlamda velilerimizle emanet sözleşmesi imzalıyoruz. Ailelerin çocukları bize emanet. Okul gıdası logosuyla enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin tüketimini engelleyeceğiz, obeziteye karşı savaş açacağız” demişti.

Dilek Akşen