Kardiyak Bilgisayarlı Tomografi,  Kalp ve Damar sistemini detaylı incelemek için kullanılan bir tarama yöntemi olduğunu belirten Medical Park Çanakkale Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Âdem BEKLER, “Hastaların kalp sağlığı hakkında kapsamlı bir bilgi edinmeleri ve gerekli önleyici tedbirleri alabilmeleri amaçlanır ” dedi.

 

Kardiyak BT özellikle yaşam tarzımız ve genetik faktörler gibi çeşitli nedenlerle giderek artan bir endişe kaynağı haline gelen kalp hastalıkları için bir tarama olduğunu belirten Doç. Dr. Âdem BEKLER, dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Kardiyak BT nedir ve nasıl çalışır?

Kardiyak BT, kalp ve damar sistemini detaylı bir şekilde incelemek için kullanılan bir tarama yöntemi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Adem BEKLER, özellikle “bu yöntemde, hastanın vücuduna bir kontrast madde enjekte edilir ve ardından özel bir tarayıcı kullanılarak kalp ve damarların detaylı görüntüleri elde edilir. Bu görüntüler, kalp damarlarında oluşabilecek tıkanıklıkları, plak birikimlerini ve diğer potansiyel risk faktörlerini değerlendirmemize olanak tanır” diye konuştu.

 

Kardiyak BT kimler için önerilir?

Kardiyak BT Taramasının kimler için gerekli olduğuna değinen Doç. Dr. Âdem BEKLER, şu bilgileri paylaştı:

Kardiyak BT' nin en büyük avantajlarından biri, non-invaziv olmasıdır. Yani, hastalar için herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmaz ve prosedür oldukça rahat bir şekilde tamamlanır. Ayrıca, bu tarama yöntemi hızlıdır ve sonuçları gün içinde elde edilir. Kardiyak BT, genellikle kalp damar hastalığı veya koroner arter hastalığının teşhisi, derecesi ve tedavi planlaması için önerilir. Ayrıca, kalp hastalığı riski taşıyan bireylerin düzenli olarak bu taramayı yaptırmaları önerilir.

 

Kalp Sağlığında Önemli bir araç

Doç. Dr. Adem BEKLER, kalp sağlığını korumak ve gelecekteki sağlık sorunlarını önlemek adına son derece önemli bir araçtır. Özellikle kalp hastalığı riski taşıyan bireyler için düzenli olarak bu taramayı yaptırmak, erken teşhis ve tedaviye olanak sağlayarak kalp sağlığını korumak açısından kritik öneme sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Bekler, “Sağlığınızı önceliklendirme ve gelecekteki sağlık sorunlarını önleme konusunda Kardiyak BT' nin sunduğu bu yenilikçi teknolojiye bir göz atmanızı öneririm.'' diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Şenay Azman