Çanakkale Bisiklet Platformu; Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı, kentte yaşayan tüm bisikletçilerin ortak sesi olmayı, bisiklet gruplarının birlikte çalışabilirliğini ve ortak etkinlikler düzenleyebilmeleri için öncü olmayı, spor amaçlı ve şehir içi ulaşımdaki bisiklet kullanıcılarına daha güvenli kullanım alanları açmak için kamu kurumları ile iş birliği halinde olmayı amaçladı. Her geçen gün büyüyen Çanakkale bisiklet platformu etkinliklerine devam ediyor.

Çanakkaleli Bisiklet Severlerin Buluşma Noktası Oldular

Çanakkale Bisiklet Platformu 17 Ekim 2016 tarihinde Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı, kentte yaşayan tüm bisikletçilerin ortak bir sesi olmasını, kentteki bisiklet gruplarının birlikte çalışabilirliğini, ortak etkinlikler düzenleyebilmesini, şehir içi ulaşımını bisikletle gerçekleştirenlere ve spor-hobi kullanıcılarına daha sağlıklı kullanım alanları oluşturulması için kamu kurumları ile belediye ulaşım politikasında bisiklete önem vermelerini sağlamayı amaçlayarak çalışmalarına başladı. Ücretsiz bir oluşum olan Çanakkale Bisiklet Platformu  başta Çanakkale olmak üzere Türkiye’deki tüm bisikletçilere yönelik çalışmalar yürütmeyi hedefli ile yola çıktı.  Tüm bisikletçilerin birbirleri arasında, bilgi, deneyim ve fikir alışverişlerini destekleyecek etkinlikleri gerçekleştirilmesine  yardımcı oluyor. ÇABİP, gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı tüm çalışmalarda gönüllülerinin ve hedef kitlesi olan bisikleti aktif kullanan ve bisiklet kültürünü benimsemiş tüm insanların; kişisel, sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaç edinmişken, aynı anda dostluk ve aile olabilmenin önemini vurgulanıyor. Çanakkale Bisiklet Platformu aynı zamanda gönüllü bir oluşum. Çanakkale’de ve Türkiye’de faaliyet gösteren gençlik dernekleri, bisiklet toplulukları ve spor kulüplerin gönüllü ve getiri beklemeden desteklediği bir platform olan Çanakkale Bisiklet Platformu, amaç ve hedefleri doğrultusunda, kendi ilke ve değerlerimize paralel olarak valilik, belediye, il müdürlükleri, gibi kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar geliştiriyor ve gerçekleştiriyor.

“Çanakkale’yi ÇABİP İle Keşfet!” Dediler 8 Kilometre Yürüdüler

Çanakkale’ de bisiklet severlerin buluşma noktası olan Çanakkale Bisiklet Platformu 2023 yılının son günlerinde etkinliklerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Çanakkale Bisiklet Platformu son olarak ÇABİP Trekking Bardakçılar Doğa Yürüyüşü ve Termal Havuz Keyfi Etkinliği Gerçekleştirildi. “Çanakkale’yi ÇABİP ile Keşfet” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte Yürüyüş sorumlusu Birol Çetin, ile birlikte ÇABİS üyeleri unutulmaz bir gün geçirdi. Saat 07:00’ da Cumhuriyet meydanı ve Kıyı AVM durağında toplanan platform üyeleri otobüsle Bardakçılar yürüş başlangıç noktasına gitti. Platfor üyeleri ardından 8 kilometre uzunluluğundaki Bardakçılar Doğa Yürüyüşüne başladı. Uzun yürüyüşün ardından Kazdağı Termal Otel’ de havuz ve mangal partisi yaparak yorgunluklarını atığ unutulmaz bir etkinlik gerçekleştirdiler. Yürüyüşte  Platform fotoğrafçıları Mustafa Emre Yazıcı, Doğancan Çetin ve Can Düzdaş doğa güzellikleri içinde yapılan yürüyüşü ölümsüzleştiren kareleri çekti.

Ogün İnal