Çanakkale'nin sevilen isimlerinden Murat Çağlayan, emeklilikte yaşa takılanlar için verdiği başarılı mücadele sonrasında halka hizmet etme kararı alarak İYİ Parti'de Çanakkale merkez İl Genel Meclis Üyeliği için aday adaylığını açıkladı. Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanlığı süresince gösterdiği etkili liderlik ve başarılı mücadeleyle tanınan Murat Çağlayan, yeni bir döneme adım atmak için İYİ Parti'den Çanakkale Merkez İl Genel Meclis Üyeliği için aday adaylığını resmi olarak açıkladı.

İyi Parti Yerel Seçimlere Tek Başına Kendi Adayları İle Girecek

İyi Parti ’nin Çanakkale Merkez İl Genel Meclis Üyeliği için en güçlü adaylarından biri olan Murat Çağlayan, İl Başkanlığına dosyasını teslim ederek Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. Murat Çağlayan, aday adaylığı başvurusu ile  Millet İttifakı'ndan ayrılarak seçimlere tek başına girecek olan İYİ Parti'nin Çanakkale Merkez İl Genel Meclisi için en güçlü adaylarından biri oldu. Çağlayan'ın İyi Parti Çanakkale İl Başkanlığında yaptığı aday adaylığı açıklamasına İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İyi Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, iyi parti Çanakkale Belediye Meclisi üyeleri partililer ve  Çağlayan’ın EYT Çanakkale Başkanlığı yaptığı dönemden haklı mücadelede beraber yol yürüdüğü EYT’ liler katıldı. Çağlayan’ın aday adaylığı açıklamasında konuşma yapan İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar “Bu bizim açıklama olarak ilk ama bize aday adaylık için müracaat eden sayısı fazla. İl Genel Meclis Üyeliği için haddinden fazla başvuru var.  Bunun yanı sıra Çanakkale'mizin tüm ilçelerinde kalabalık bir şekilde belediye meclisi üyeliği aday adaylığı için  sayısının da  çok fazla olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Çanakkale'mizde Çanakkale merkez olmak şartıyla beraber tüm ilçelerimizde ve beldelerimizde belediye başkanı adaylarımızı çıkarmaya çalışıyoruz.  Biz var gücümüzle özgür bir şekilde siyasi adaylarımızla kendi başımıza seçime  gideceğimizi  paylaşmak istiyorum” dedi.

EYT Mücadelesinden Anlımızın Akı İle Çıktık

Müzisyen kimliğinin yanı sıra,  Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Çanakkale Şube Başkanlığını da yaptığı dönemde büyük bir mücadele veren  Murat Çağlayan’ın aday adaylığı başvuru töreninde EYT’liler de Çağlayan’ı yalnız bırakmadı.  Gazeteci kimliği ve Müzisyen kimliği ile Çanakkale’de iletişimi güçlü adaylardan biri olan Murat Çağlayan  aday adaylığı konuşmasında “1977  Çanakkale Çan doğumluyum. Evli iki çocuk babasıyım. Eski Çağlayan Otobüsleri sahibi Remzi Çağlayan'ın, namı diğer Hacı Remzi'nin oğluyum. İlkokulu Çan'da, ortaokul, Ankaralı Çanakkale'ye gelerek Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde okudum. Anadolu Üniversitesi'nde halkla ilişkiler ve kamu yönetimi eğitimi aldım. Son olarak Atatürk Üniversitesi Turizm Otelcilik Otelciliği Bölümü'nden mezun oldum. Kentte çeşitli medya kuruluşlarında gazete muhabirliği, genel koordinatör, pazarlama ve radyo müdürlüğü görevlerinde bulundum. Ayrıca müzik adamı kimliğim ile de sanatla bağımı hiç kopartmadım. 2003  yılında Çağlayan Müzik Organizasyon firmasını kurdum ve Çanakkale'nin sosyal hayatında yer alarak esnaflık yaptım. Sivil toplum kuruluşlarında da görev aldım. Son olarak sizlerin de bildiği gibi Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğini kurarak başkanlığını yaptım. Çok kıymetli dava arkadaşlarım ve kaderdaşlarımla birlikte 5  yıl boyunca taşın altına adeta gövdemizi koyarak bizimkisi bir hak hikayesi demiştik ve tarihe geçen bu hak mücadelesinin kazanılmasında hep ön saflarda yer aldık. Milyonların ve Çanakkale'deki EYT'lilerin kısmi de olsa haklarının alınması ve iade edilmesine vesile olarak EYT zaferinde önemli rol oynadık ve alnımızın akıyla bu zorlu mücadeleden çıktık” dedi.

“Kazananlar Her Zaman Mücadele Edenlerdir”

Çağlayan, konuşmasının devamında 31 Mart’ ta yapılacak olan yerel seçimlerde İyi Parti’den Merkez il Genel meclisi aday adayı olduğunu ifade ederek şunları söyledi. “ Şimdi ailem, çevrem, arkadaşlarım ve dostlarımla yapmış olduğumuz değerlendirmeler neticesinde bugün yeni hedefler doğrultusunda zorlu bir yola daha çıkma kararı verdik.  Siyaset bir sanattır, bu sanatı başarıyla icra edenlerin giremeyeceği gönül yoktur. Şehitler diyarı Çanakkale'mizin kalkınması, gelişmesi, daha yaşanabilir bir şehir olması, hak ettiği hizmeti alabilmesi için bu şehir için hayallerimiz değil, hedeflerimiz var. Daha önce de birçok kez söyledim. Mücadele edenler, her zaman kazanamazlar ama kazananlar her zaman mücadele edenlerdir. Bu yüzden buradayız. Varız, birlikteyiz ve biz hazırız. Önümüzde yerel seçimler var. 31  Mart' taki seçimlerin yerel seçim olduğunu unutmamamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu yüzden de öncelikle Çanakkale'mize hizmet etmek adına milletin efendisi olan köylümüzün, muhtarlarımızın, kırsalımızın sesi olmak, dertlerini, sorunlarını haykırarak çözüm bulunmasını sağlamak, işçimizin Çanakkale'mizdeki üreten çiftçimizin, esnafımızın, emeklimizin yanında olmak Çanakkaleli vatandaşlarımızın haklarını, hukuklarını korumak, savunmak, şehrimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine sahip çıkmak için, polemik ve kavgalardan uzak sadece Çanakkale'ye hizmet edebilmek adına enerjimiz ve mücadeleci kişiliğimizle, siyasetin öznesi insan, anahtarı samimiyet diyerek her kesimin oyuna talip olduğumuzu belirtiyor ve huzurlarınızda İYİ Parti Çanakkale Merkez İl Genel Meclisi aday adaylığımı açıklıyorum”

Çağlayan Aday adaylığını açıklamasını yaptığı konuşmanın ardından İyi Parti Çanakkale Merkez İl Genel Meclisi Aday Adaylığı başvuru dosyasını İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar’a verdi.

Ogün İnal