Törene; KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Ersin Tatar, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Eşi Doç. Dr. Oya Erenoğlu, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel, AK Parti MKYK üyesi Jülide İskenderoğlu, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Kıbrıs Gazileri, ÇOMÜ’lü yöneticiler ve il protokolü katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından yaptırılan dua ile tören devam etti.

En Önemli Önceliğimiz Öğrencilerimiz

“Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin, akademik başarılarına odaklanabilmeleri için kendilerine en uygun yaşam koşullarını sunmak, bizim en önemli önceliklerimiz arasında yer almaktadır” diye başladığı konuşmasında ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu şunları söyledi:

“Bugün burada, Üniversitemiz Terzioğlu Yerleşkesi Yurtlar Bölgesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ve Spor Toto Teşkilat Müdürlüğünün reklam protokol anlaşması kapsamında inşa edilecek 1052 kişilik öğrenci yurdunun temel atma töreni için bir araya geldik.

Yurtlarımızın sayısını ve kapasitesini artırarak, Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin, akademik başarılarına odaklanabilmelerine ve üniversite yaşantılarından daha fazla keyif alabilmelerine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek için yaptığımız çalışmalar kapsamında, bugün temelini atacağımız yurt, üniversitemizin 1052 öğrencisine daha sıcak bir yuva olacaktır. Bu projenin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin eğitim kalitesini artırmaya ve bölgenin gelişimine doğrudan katkıda bulunacağına da inancım tamdır.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak olmak üzere, Spor Toto Teşkilat Müdürlüğümüze, emeklerinden dolayı bir önceki Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sedat Murat'a ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı TATAR: ÇOMÜ, Türkiye’nin Geleceğine İmzasını Atıyor

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Ersin Tatar, bu anlamlı temel atma töreninde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek 1052 kişilik yurdun öğrencilere hayırlı olmasını diledi ve ekledi:

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son yıllarda başarılarıyla Türkiye’mizin eğitim sistemine Türkiye’mizin milli değerlerine, maneviyatına ve yaptığı bilimsel çalışmalar ile Türkiye’nin geleceğine imzasını atıyor. Dolayısıyla ben tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Tüm öğrencilerimizin bu yurtlarla birlikte gerek konut sorunu, gerek buradaki eğitim çalışmalarına kendilerine sunulacak çağdaş imkânlarla çalışmalarını, akademik mücadelelerini çok daha sağlıklı bir şekilde yapacaklarına inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi Türkiye’nin her bölgesinde yeni yatırımlarla Türkiye’nin çok daha güçlü bir yapıya ulaşmasını temenni ediyorum.

Çanakkale Ruhu İlelebet Yaşasın

Ziyaretim dolaysıyla bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşkuyla Kıbrıs Türk halkının da kutlamakta olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu vesileyle bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Çanakkale’de 108 yıl önce o zaferi kazanmalarında ortaya koydukları kahramanlıkları, azmi ve kararlılığı nesiller boyu aktarmalı Milletimizin geleceği için Çanakkale Ruhunun ilelebet yaşaması sağlanmalı.”

Yapılan konuşmaların ardından Öğrenci Yurdunun temeli atıldı.

Temel atma töreni ardından KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Ersin Tatar’ı Rektör Prof. Dr. R Cüneyt Erenoğlu makamında ağırladı. 


Kaynak: Haber Merkezi