“Müzikle Umuda Yolculuk Projesi” ’nin ilk etkinliğinde salona gelen davetliler ve vatandaşlar ÇOMÜ MSSF Orkestrası ve Çanakkale Barış Korosu tarafından gerçekleştirilen “Müzikle Umuda Yolculuk” temalı konsere bilet yerine yanlarında getirdikleri sıfır spor ayakkabılarını vererek girdiler. “Müzikle Umuda Yolculuk Projesi” ile ilgili bilgi veren Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Cüneyt Erenoğu konser girişinde toplanan spor ayakkabılarının köy okullarında ihtiyacı olan öğrencilere gönderileceğini ifade ederek, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam edeceğini söyledi.

“Müzikle Umuda Yolculuk” Temalı Konser Yoğun İlgi Gördü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (MSSF), Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, İletişim Fakültesi ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü işbirliğiyle düzenlen “Müzikle Umuda Yolculuk Projesi” konser etkinliği yoğun ilgi gördü. Hafta sonu İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde ÇOMÜ MSSF Orkestrası ve Çanakkale Barış Korosu tarafından gerçekleştirilen  “Müzikle Umuda Yolculuk” temalı konser öncesinde konsere katılanlar, girişte yanlarında getirdikleri 28-42 numara yeni spor ayakkabıları girişe teslim ederek konser salonuna giriş yaptılar. Konser etkinliğine Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Belediye meclis üyeleri, Sağlık İl Müdürü Operatör Doktor Gökhan Baştürk, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ve çok sayıda davetli, ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte ilk olarak şef Mete Gökçe’nin yönettiği Barış korosu sahne aldı. Birbirinden hareketli parçaları seslendiren barış korosu beğeni topladı. Barış korosunun ardından şef Mete Gökçe’nin yönettiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Orkestrası sahnedeki yerini aldı.

“Sosyal Sorumluluk Projelerimiz Artarak Devam Edecek”

“Müzikle Umuda Yolculuk Projesi” Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, gazetecilere, çok anlamlı bir projenin hayata geçirildiğini söyledi. Ilgin açıklamasında "Konserde temel amacımız köy okullarındaki öğrenciler için izleyici, dinleyicilerden birer spor ayakkabı getirmesini istedik. Bugün gelen misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabı getirdiler. Bu ayakkabılar bayramdan önce köy okullarındaki minik öğrencilerle buluşturulacak." dedi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Cüneyt Erenoğu “Müzikle Umuda Yolculuk” Projesi ve bu proje nedeni ile gerçekleştirilen konser ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “ Bu proje gerçekten Çanakkale’yi bir araya getiren bir proje oldu. davetliler başta olmak üzere vatandaşlarımız 28-42 numara erkek ve kız spor ayakkabıları karşılığında konserimize giriş yapabildiler tabi bu projenin manevi değeri daha büyük. Konser girişinde bilet verine aldığımız ayakkabılar Köy okullarında ihtiyacı olan çocuklarımıza gönderilecek. Sosyal sorumluluk bilinci ile gerçekleştirilen proje olan katılım beklentilerimizi çok çok aştı. Çanakkale’nin kültü, sanat ile birlikte toplumumuzun nasıl bir güç olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Konserimizde çok önemli ve güzel anları seyircilerimiz ile paylaştık. Yakın dönemde bu sosyal sorumluluk projesine benzer bir çok sanatsal ve sportif etkinliklerimiz olacak”

Proje kapsamında gerçekleştirilen konserde toplanan spor ayakkabılar köy okullarında öğrenim gören çocuklara gönderilecek.

Ogün İnal