Çekya'nın Pardubice Şehri Belediye Başkanı Jan Nadrchal'ın geleneksel Velka Pardubicka etkinlikleri daveti üzerine eşi Hale Gökhan ile birlikte kente giden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, burada ilk olarak Galiçya Cephesinde şehit düşen 508 Mehmetçiğimizin anıt mezarlarını ziyaret etti. Başkan Gökhan burada Mehmetçiklerimize dua ederek minnetlerini sundu.
Başkan Gökhan, ardından Avrupa'yı kasıp kavuran 2. Dünya Savaşı sırasında Pardubice'de yaşanan olayların ele alındığı müze (Památník Zámecek Pardubice) ziyareti de gerçekleştirerek, eserler ve sergilenen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Gökhan, Pardubice programı kapsamında eşi Hale Gökhan ile birlikte, Avrupa'nın en eski ve en zor yarışlarından biri olarak kabul edilen 133. Pardubice Büyük Engelli At Koşusuna da davetli olarak katıldı. Burada heyet ile birlikte yarışları izleyen Başkan Gökhan, gezi programı kapsamında Pardubice'de bulunan katılımcı heyetlerle resmi akşam yemeğinde de bir araya geldi. Başkan Gökhan ve eşi Hale Gökhan, misafirperverliklerinden dolayı Pardubice Belediye Başkanı Jan Nadrchal'a teşekkürlerini ileterek, hediye takdiminde bulundu.
Kardeş Kent Tapolca'da da Festival Zamanı
Öte yandan aynı tarihlerde kardeş kent Tapolca'da da (Macaristan) düzenlenen festivalde; Türkiye ve Macaristan'ın tarihi miras kardeşliğini, Çanakkale ve Tapolca arasında da kardeş kentliğe taşıyan sürece katkı veren iş insanı ve aynı zamanda Çanakkale'nin fahri hemşerisi Fadıl Başar Çanakkale'yi temsilen yer alarak, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın hediyesi ve selamlarını Tapolca Belediye Başkanı Dobo Zoltan'a iletti. Başkan Zoltan, hediye için teşekkürlerini ileterek, Başkan Gökhan selam ve saygılarını ilettiğini kaydetti.
 
Haber Merkezi