Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın başkanlığında gerçekleşen oturumda Başkan Gökhan yaptığı konuşmasında “Baraj doluluk oranımız şu anda %35 doluluk oranımız var. Şu an itibariyle çok büyük bir risk gözükmüyor” dedi.
 
Toplantıyı açan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, mazeretli üyelerin mazeretlerinin oy birliği ile kabulünden sonra koltuklarda bulunan Türk Bayraklarına dikkat çekerek, “Değerli Meclis Üyeleri, Gördüğünüz gibi 29 Ekim’i bu mecliste başlatmış olduk diyelim. Koltuklarınıza birer Türk bayrağı koyduk. Onları İnşallah 29 Ekim'e kadar evlerinize, mekânlarınıza asıp bu Bayramı hep beraber inşallah kentimizde coşkulu bir şekilde kutlayacağız” dedi.
 
Geçtiğimiz ay içinde neler yapıldığı ile ilgili meclise bilgi veren Başkan Gökhan, “1 Ekim Pazar sabahı tam Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılacağı gün maalesef kötü bir haberle uyandık. Kahraman emniyet mensuplarımıza, İçişleri Bakanlığımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze yapılan bir bombalı saldırı, terörist saldırısıyla uyandık.” Diyerek açıklamalarda bulunduktan sonra geçmiş olsun diyen Başkan, “Tabii bu arada hemen akabinde Sayın Dışişleri Bakan Yardımcımız Sayın Bülent Turan'ı arayarak geçmiş olsun dileklerimi ifade ettim. O camiaya yapılan bir saldırı çünkü. Ayrıca Geçen hafta Kent merkezimizde bulunan Ak Parti irtibat bürosuna yapılan saldırıyı da ayrıca lanetliyorum. Bu kentte bunların olması beni daha çok üzüyor. Bu kente böyle şeylerin olması hoş görülemez. Bu görmezden gelinemez” dedi.
 
9 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun kutlandığını ifade eden Başkan, 12 ve 18 Eylül’de Ahilik Haftası kutlandıklarını belirttikten sonra, “Şimdide Çarşı Caddesi’nden, Değirmenlik Sokak’tan geliyoruz, orada da bir yürüyüş yaptık. Esnaf İndirim Günleri adı altında Mahalle Muhtarlığı ve Esnaf Odalarının Birlikteliğinde esnaflarımızın biraz daha alışveriş yapabilmelerini, halkımızın da buradan rahatlıkla bütçesine uygun alışveriş yapmaları için bir örneklik olsun diye böyle bir etkinlik yapmışlar biz ona katkı sağladık.” dedi.
 
“Bu ayda yine ilk ortaöğretim kurumları ve en sonunda üniversitemiz yeni eğitim ve öğretim yılına başladı. Tüm öğrencilere, öğretmenlere, velilere sağlıklı ve başarılı bir dönem diliyorum.” diyerek konuşmasına, “Aldığımız bilgiye göre ÇOMÜ Çanakkale merkezde 33.988 öğrenci eğitim gördüğünü, (sadece Merkez kampüsünde) öğrendik Bu önemli bir sayı bir kent için. Tabii toplamda da 50 bine yakın bir sayı var ilçelerle beraber ama yani 33.000 öğrenci, bunlar hepsi tüketici olduğu için bu öğrencilerimize de olabildiğince sahip çıkmamız gerekir ama bu günkü ekonomik şartlarda da o çocuklara da neler yapılması gerektiği hususunda biraz düşünmemiz gerekir diye düşünüyorum.” şeklinde devam etti.
 
“30 Eylül Cumartesi günü Moğollar'da bir konser verdi bizim salonumuzda. İDA Dayanışma Derneği’nin aracılığıyla bu organize oldu ve burada yangında zarar gören köyleri aktarılmak üzere toplanan fon onlara aktarılacak. Böyle bir etkinlik oldu Moğollar da şarkılarıyla buna eşlik ettiler.”
 
Meclise çeşitli konularda bilgi veren Başkan Gökhan, “Barajımızla ilgili bir bilgi vereyim” diyerek Baraj doluluk oranı ile şu açıklamayı yaptı, “Baraj doluluk oranımız şu anda %35. %35 doluluk oranımız var. Şu an itibariyle çok büyük bir risk gözükmüyor ama biraz da yani sarıya yakın bir renk tehlikesi de var. Niye? Eğer bu sene yeterli yağışı almazsak, alamazsak buranın doluluğuna en az %80-90'lara ulaştıramazsak, önümüzdeki sene başta sulama olmak üzere ki bu sene biraz kısıtlı sulama oldu bunu biliyorsunuz sadece meyvecilere ve yem bitkicilere su sağlandı. Sulu tarıma pek izin verilmedi. Seneye bu da olmayabilir. Çünkü bizim barajda en az 2 yıllık suyun stokta olması lazım sulamanın olması için.”
 
Sarıçay ile ilgili verdiği bilgide “Biliyorsunuz Sarıçay’da Köprü inşaatı başladı, onu hızlı bir biçimde götürüyorlar. Bu tabi ortak bir projeydi, yani Sarıçay Islah Projesi’ydi. Fakat maalesef maliyetler o kadar çok ayyuka çıktı ki o tahsis edilen ödenek sadece o köprünün yapılmasına yetebiliyor. Dolayısıyla önce köprü yapılacak, o bitirilecek ondan sonra da önümüzdeki sene yine yeni bir ihale süreci ile yeni bir ödenekle ıslah çalışmaları başlayacak. Yani proje durmuş değil, biraz etaplanmış durumda. Yoksa hepsi beraber yapılacaktı, ama maalesef yapılamadı. Onun için bir şey de söyleyecek durumda değiliz. Çünkü durumu biliyorsunuz hep bizim de başımızda, hepimizin başında, yani ekonomik daha doğrusu mali sıkıntısını çekiyoruz.” şeklinde ifadeler kullandı.
Hasan Sami Er