Yağtığı açıklamada Cumhuriyet Meydanı projesinin birinci etabının 15 Ağustos tarihi itibariyle başladığını ve bu çalışmanın yaklaşık dört ay süreceğini belirtti.
 
İskele Meydanı, Demircioğlu Caddesi ve Muammer Aksoy Parkı’nı kapsayan meydan projesinde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere olanak sağlayacak bir mekân oluşturmayı hedeflediklerini, bunun yanında Çanakkale'nin tarihi dokusuna saygı gösterirken Cumhuriyet Meydanı'nı yeni ve işlevsel bir görünüme kavuşturacakları amaçlanıyor.
Bu projeye göre alandaki zemin kaplamaları yenilenerek, yerine organik bir kaplamalar kullanılacak. Ayrıca, sert zeminlerin yerine yeşil çim alanları oluşturulacak ve sürekli yeşil bitkilerle yeşil dokuda bir bütünlük sağlanacak. Meydanda oturma alanları ve doğal gölgelendirme alanları da planlanırken, meydandaki Atatürk Heykeli de bu düzenleme kapsamında yeri değiştirilerek, yeniden düzenlenecek.
 
“Nihayet müteahhit bulduk”
Çanakkale Belediyesi Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısında yaptığı açıklamalarla meydan projesi hakkında bilgiler veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Cumhuriyet Meydanı ve yakın çevresi düzenleme projesi birinci etap için 15 Ağustos tarihi itibariyle çalışmalar başladı. Bu dört ay sürecek. Burada bir peyzaj düzenlemesi, bizim koruma kurulunun da onayladığı bir projedir. Burada Atatürk heykelimizin yeri değişecek. Eski yerine koyacağız, yani yüzünü denize dönecek arkası lisede olacak. Kaidesi, eski kaide aynı olacak. Dolayısıyla dört ay içerisinde bu meydanımızı inşallah bitirmek için ihalemizi yaptık. Maalesef bu dördüncü ihalede mi ne oldu? Kimse ihaleye girmiyor. Biliyorsunuz malzeme temininde zorluk var diye fiyat veremiyorlardı. Nihayet bir müteahhit aldı, başladık” şeklinde konuştu.
Hasan Sami Er