Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) ile Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün iş birliğinde gerçekleştirilen “Medeniyet, Kültür, Tarih ve Kültür Kampı”  kapsamında Kuzey Makedonyalı öğrenciler, ÇOMÜ’yü ziyaret etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü “Gönül Coğrafyası Balkanlar Projesi” kapsamında düzenlenen kamp vesilesi ile ÇOMÜ’ye gelen ziyaretçilerin katıldığı program, Troia Kültür Merkezi’nde 18 Ağustos günü gerçekleştirildi. 
 
TÖMER’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. Dinçay Köksal, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salı, Merhamet Derneği Başkanı Rıdvan Caferi, Vizyon Derneği Başkanı Taceddin Şabani, akademisyenler ve uluslararası öğrenciler katıldı. 
Açılış konuşmasını gerçekleştiren ve uluslararası her öğrenciyi birer kültür elçisi olarak gördüklerini ifade eden TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Salı “Merkezimizde yalnızca dil eğitimi vermiyor, Türk kültürünün her açıdan tanıtılmasını da sağlıyoruz” dedi.  
 
Vizyon Derneği Başkanı Taceddin Şabani ise yaptığı konuşmada; “Çanakkale ve Kosova arasındaki tarihsel bağlara değinerek; Çanakkale, Srebrenitsa ve Kosova savaşlarında verilen ortak mücadeleden doğan kardeşliğin unutulmamasını ve geleceğimizi şekillendirirken geçmişin ışığında ilerlenmesi gerektiğini savundu.” 
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ise “Bakanlığımız bünyesinde gençlere eğitim, barınma, beslenme, spor ve teknik alanlarda projeler yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmaları kültürel projelerle de desteklemekteyiz” dedi. 
 
ÇOMÜ’nün yönetim vizyonu doğrultusunda en önemli hedefinin uluslararasılaşma olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Üniversitemiz ulusal ve uluslararası düzeyde yaptığı bilimsel araştırmalar, yayınlar, projeler ve patentler ile akademik alanda önemli başarılar elde etmiş köklü bir üniversitedir. Üniversitemiz aynı zamanda sosyal sorumluluk, kültür-sanat, spor ve gençlik faaliyetleri gibi alanlarda da toplumsal katkı noktasında hizmetler sunmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde 2 bini aşkın uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. Ana gayelerimizden biri de farklı coğrafyalardan gelen öğrenci sayımızı artırmaktır” ifadelerini kullandı. 
Gerçekleştirilen program, ÇOMÜ öğrencileri tarafından verilen konserin ardından, hediye takdim töreni ile sona erdi.
 
Haber Merkezi