İlk olarak Çanakkale Merkeze bağlı köylerde ve Kepez beldesinde delege tespitleri tamamlandı. Dün  Merkez İlçe Başkanlığı tarafından belirlenen takvime göre, Cevatpaşa Mahallesi'nde delege seçimleri dün Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde Gerçekleşti. Delege seçimlerinde Mavi ve Beyaz liste Cevatpaşa Mahallesinin 47 delegesi için yarıştı.
MAVİ VE BEYAZ LİSTE 47 DELEGE İÇİN YARIŞTI
Cumhuriyet Halk Partisin Çanakkale Merkez ilçe örgütünde Merkeze bağlı köy delegelerinin seçimlerinin ardından merkez mahallelerinde delege seçimleri başladı. Seçimlerde, iki ayrı liste yarışıyor. Birinci liste, eski Milletvekili Muharrem Erkek, 28'inci Dönem Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Serdar Soydan ve Erdal Gezen'in öncülük ettiği "değişim grubu" olarak adlandırılan beyaz liste. Diğer liste ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve daha önce CHP merkez ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu'nun yer aldığı mavi liste.
CHP CEVATPAŞA MAHALLESİ ÜYELERİ OY KULLANDI
940 parti üyesi’ nin  bulunduğu Cevatpaşa Mahallesinde  sıcak havaya rağmen delege seçimlerine büyük ilgi gösterdi ve sandık başına giderek oylarını kullandı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, delege seçimleri için oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, sonuçların partinin talep ve heyecanını yansıtmasını diledi ve demokrasinin her yerde yaşanmasının önemine vurgu yaptı.gökhan açıklamasında “Merkez ilçede örgüt seçimlerimiz için Cevatpaşa Mahallemizde oyumuzu kullandık. Üyelerimizin talebini ve heyecanını yansıtacak olan sonuçların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Tabandan tavana her yerde demokrasi” dedi.
DELEGE SEÇİMLERİ CUMA GÜNÜ ESENLER MAHALLESİ DELEDE SEÇİMLERİ İLE DEVAM EDECEK
Delege seçimleri takvimine göre, Esenler Mahallesi için 21 Temmuz Cuma günü Esenpark çay bahçesinde, Kemalpaşa Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi ve Fevzipaşa Mahallesi için 23 Temmuz Pazar günü CHP Merkez İlçe Başkanlığı binasında, İsmetpaşa Mahallesi için 24 Temmuz Pazartesi günü Çataltepeliler Dernek Lokalinde, ve Barbaros Mahallesi için 25 Temmuz Salı günü Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde delege seçimleri yapılacak. CHP Çanakkale'de gerçekleşen merkez ilçe delege seçimlerinin, parti içi demokrasinin güçlenmesine ve daha fazla katılımın sağlanmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Ogün İnal