Güler Koçer seçimlerin ardından görevinden istifa etmişti. CHP Genel Merkezi CHP İl Balkanı Olarak CHP İl Sekreteri Doğan Ateş’i CHP Çanakkale İl Başkanı olarak atadı. Ateş Görevini önceki gün CHP İl binasında düzenlenen tören ile Sabiha Güler Koçer’den devraldı.

SÜRECİ DOĞRU, TARAFSIZ, ADİL BİR ŞEKİLDE YÖNETMEYE ÇALIŞACAĞIZ
Devir teslimde töreninde İlk olarak CHP’ nin yeni Çanakkale İl Başkanı Doğan Ateş söz aldı. Ateş açıklamasında “Türkiye genelinde seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak istediğimiz sonucu alamadık. Bundan dolayı üzüntülüyüz. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimlerde başarılı olamamasının nedenini oy vermeyen seçmelerimizde değil, kendimizde aramamız gerektiğine düşünüyorum. Doğru vaatler vermezine rağmen, rakiplerinin ülkeye getirdiği olumsuz koşullara rağmen vatandaş bizi iktidara getirmeye uygun görmediyse suçlusunu, sebebini tekrar kendimizde aramamız gerekiyor. Bu anlamda da politikalarımızda değişim gerekiyorsa değişim, kadrolarımızda da değişim gerekiyorsa bu mesajı halkımıza vererek bir yenilenme sürecine de girmiş bulunuyoruz. 3-30 Temmuz arasında yapılacak mahalle delege seçimlerinden sonra 5 Ağustos  - 10 Eylül tarihleri arasında da ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız. 16 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında ise il kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Devamında parti meclisimiz tarafından belirlenecek bir tarihte de büyük kurultayı yaparak partimizde bir yenilenmeyi gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Ardından da yerel seçimleri yaşayacağız. Önümüzde örgüt seçimleri var. il, ilçe başkanlık ve yönetimlerine aday olacak arkadaşlarımız siyasi çalışmalarını yapıyorlar. Kendilerine destek sağlamak için üye bazında çalışmalarını sürdürmektedirler. İl yönetimi olarak biz de bu süreci doğru, tarafsız, adil bir şekilde yönetmeye çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

“ZOR BİR SÜREÇTİ ÇOK DEĞERLİ KATKILARI OLDU”
Ateş konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi. “Öncelikle 16 Ocak 2023 tarihiyle 24 Haziran tarihleri arasında bir büyük deprem, iki tane seçim yaşadığımız dönemde bizlere başkanlık yapan Sayın Güler Koçer’e çok teşekkür ediyorum. Altı aya yakın bir süreçte değerli ve önemli katkıları olmuştur. Çünkü çok zor bir süreçti. Deprem sürecini atlatmak ayrı bir tarafa, iki tane seçimi peş peşe çıkartmak da düşünüldüğünde sürecin ne kadar zor olduğu daha net bir şekilde görülecektir. Bizler de o dönem, 16 Ocak’tan sonra il yönetim kurulu olarak il başkanımıza destek vererek, çalışmalarımızı yaptık. Bunun da sonucunu Çanakkale il örgütü olarak; yerel yönetimleriyle birlikte belediye meclisi, il genel meclisi oluşumlarımızla,  kadın ve gençlik kollarımızla birlikte süreçten başarılı bir şekilde çıktık. İl genelinde yüzde 58 civarında bir oy, merkez ilçede de yüzde 71 civarında Cumhurbaşkanlığında adayımıza oy alarak süreci tamamladık” dedi.

BİRBİRLERİNE ÇİÇEK VERDİLER
Sabiha Güler Koçer Devir teslim töreninde Ateş’in ardından kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Ateş ve Koçer birbirlerine çiçek verdiler. Koçer Ateş’e yeni görevinde başarılar dilerken Ateş’te Koçer’e katkı ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Ogün İnal