7. Çanakkale Uluslararası Koro Festivalinin açılışı İÇDAŞ Kongre Merkezinde yapıldı. 9 Temmuza kadar sürecek olan 7. Çanakkale Uluslararası Koro Festivalinde yerli ve yabancı 25 koro eserlerini Çanakkaleliler için seslendirecek.

25 YERLİ VE YAPANCI KORO ESERLERİNİ SESLENDİRECEL
İlki 2011 yılında gerçekleşen ve süreç içerisinde her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale gelen Çanakkale uluslararası korolar festivali başladı.  7. Çanakkale Uluslararası Koro Festivalinin açılışı İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Festivalin açılış törenine Çanakkale Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü - Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Mete Gökçe, akademisyenler, yurtiçi ve yurtdışından gelen koro şefleri ve koro severler katıldı. 7. Çanakkale Uluslararası Koro Festivali açılış töreni festival tanıtım filminin gösterimi, ile başladı. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü - Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Mete Gökçe açılış töreninde yaptığı konuşmada “2011 yılından bu zamana gerçekleştirdiğimiz festival kültürümüzün yedinci organizasyonunda sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Heyecanlıyız, 12. yılda 7. Festivalde yeniden birlikteyiz. Korolar büyük bir buluşmayı bizlere sunuyor. Hem insani hem sanatsal pek çok açıdan büyük bir buluşma gerçekten. Ve bugün burada, hem korolarımız, korolarımızı buraya uğurlayan ailelerimiz, bugün bu anları paylaşanlarımız, bu festivali destekleyen kurumlarımız, yöneticilerimiz, bu festivalin hareketini gerçekleştirmek için emek veren nice gençler, büyükler, küçükler hepimiz bir aradayız. Kısaca kocaman bir Koroyuz! Dünya büyük derler aslında ama bakarsanız dünya küçük. Paylaşabilenlerle, bilgi ve görgüyle bir araya gelenlerimizle, insani duygularımızla. Paylaşabildikçe, üretebildikçe, gelişebildikçe ve gülümseyebildikçe biz gerçekten büyüğüz ve daha da büyümeliyiz. Troya’ dan , Çanakkale savaşlarına tarihi derinlikleri güçlü bir kentteyiz. Şimdi ve yeniden festivalinde enerjisiyle, korolarla ses vermek; hem de boğaza karşı, boğazın yanı başında ve Troya’ dan. Bu bizi her zaman çok heyecanlandırıyor. Ve çok sorumluluklar da yüklüyor. Bu heyecanla daha da büyüyerek tüm dünyanın sesini Çanakkale’de ağırlamak üzere daha çok çalışmak, çalıştıkça da daha da çok paylaşmak istiyoruz. Destek verenlerimize, festival kültürümüzde korolarımızla ses verenlerimize teşekkürlerimizle. Çanakkale’ye, festival kültürümüze hoş geldiniz.” dedi.

KOROLAR 9 TEMMUZA KADAR SAHNE ALACAK
7. Çanakkale Uluslararası Koro Festivalinin açılış töreninde yapılan konuşmaların ardından korolar sahne aldı.  Festivalin açılış töreninde Mersin, Ankara, Manisa, İstanbul, Çanakkale, Denizli, Edirne, İskenderun, Bursa, Siirt, Bulgaristan ve Almanya’dan katılan 25 koro eserlerini seslendirdi. Çanakkale Uluslararası Koro Festivali Açılış Töreninde koroların icra ettiği eserler koro severler tarafından büyük beğeni topladı. 4-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Çanakkale Uluslararası Koro Festivali açılış töreni geleneksel toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
Murat Çağlayan