“Çanakkale’miz çok büyük bir değişim yaşadı”
Ensar Vakfının ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığıyla engelli bireylerin rahatça kullanabilmesi için tasarlanan ve bireylerin sosyalleşebileceği, kitap okuyup kahve içebilecekleri aynı zamanda oyun oynayarak vakit geçirebileceği  “Kitap Kahve” adlı sosyal aktivite mekanının açılışı, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, , AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Murat, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Çanakkale Ensar Vakfı Şube Başkanı Sabahattin Güler’in katılımıyla önceki gün gerçekleştirildi.
Açılış konuşması yapan Bülent Turan yapılan projelerin ve çalışmaların altını çizerek millete vefa borcunun olduğunu dile getirdi. Turan, “Bir derdimiz var hani diyor ya şair bin dermana değişilmez çünkü bu millet bize hep sahip çıktı. Seçim oldu oy verdi. Ekonomik sorun oldu sabır etti. 15 Temmuz oldu can verdi. O yüzden bizim bu millete vefa borcumuz var, can borcumuz var. Bugünkü çalışma anlamlı bir çalışma, anlamlı bir açılış, son dönem köprüsünden  OSB’sine, alt yapısından üst yapısına , Çanakkale’miz çok büyük bir değişim yaşadı.Her projemiz neredeyse ulusal  bir marka haline geldi” şeklinde konuştu.
“YÜZÜMÜZ GÜLMÜYORSA BUNLARIN HİÇ KIYMETİ YOK”
Konuşmasının devamında yapılan projelere değinen Turan “Troya 2018 yılı, Assos Unesco çalışması, Bayramiç Akif’in evi, köprümüzün kendisi, Ezine OSB’si , hepsi ulusal ölçüde projelerimiz her türlü çalışmayı yapsak, köyün taşını altından döşesek, gümüşten asfalt döşesek eğer yüzümüz gülmüyorsa bunların hiç kıymeti yok. Alt yapıyla üst yapıyla beraber bu işleri yapmak durumundayız. O yüzden bugün heyecanlıyım, bugün mutluyum,  çünkü engelli kardeşlerimiz için kıymetli bir iş yapılıyor. Burada çay kahve içebilecekleri, kitap okuyacakları, oyun oynayacakları ve güven duyacakları bir mekandan bahsediyoruz.  Spor Bakanlığımızla, Ensar Vakfımızın ortak bir projesiyle Çanakkale de bir açığın azda olsa kapatılması imkanı yaşayacağız” ifadelerini kullandı.
“HİÇBİR ENGELLİ KARDEŞİMİZİN EVDE MAHKUM OLMASINA RIZA GÖSTERMEYİZ”
Son olarak devletteki engelli vatandaşların geçmişe oranla istihdamından bahseden Turan, “2002 devlet kadrolarında sadece 5700 engeli varken bugün 52 binleri aştı. Daha iyi olacak inşallah, hiçbir engelli kardeşimizin evde kalmasına adeta evde mahkum olmasına rıza göstermeyiz. Onların eğitimleri ile ilgili, sağlıkları ile ilgili adımlar atmak durumundayız. Bugün de medeniyetimizin kendi değerleri ile beslenen Çanakkale ruhu ile beslenen bir vakfımızın güzel bir çalışmasına imza atıyoruz. Bu vakfımız, Sayın Müdürümüzün de ifade ettiği gibi yıllardan beri Türkiye de güzel işler yaptı. FETÖ’nün sevmediği hangi yapı varsa, hangi vakıf dernek varsa, hep saldırıya uğradı, hep ithamlar iftiralar oldu ama bu millet bunu aşma imkanını verdi ve bugünlere geldik. Ben Ensar Vakfı’nın Çanakkale’mize daha gönüllü olmasını, yurt hizmetlerinde engelsiz kamu hizmetlerinde daha fazla mesafe almasını yürekten temenni ediyorum. Tekrar bu güzel çalışmada emeği geçen  başkanımıza, müdürlerimize, kadın kollarımıza, tüm yönetime, bakanlığımıza, il müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan tüm Ensar vakfı gönüllülerimize teşekkür ediyorum.”dedi.
“BUGÜN ARTIK SAVAŞLAR TOPLA TANKLA YAPILMIYOR”
Açılışa katılan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “ENSAR milli ve manevi değerlerin aktarılmasında önemli kuruluşlarımızdan birisidir. ENSAR gibi kuruluşlarımız, gençliğin yeniden asli görevlerini yerine getirmesine vesile olacaktır. Bugün artık savaşlar topla tankla yapılmıyor. Artık insanların ruhları yok ediliyor. Vicdanları, ruhları, dinleri yok ediliyor. Bu şehrin bizi kendimize getirmesi gerekir. Binlerce şehidimiz, biz bugün bir araya gelelim diye can verdiler. Ben engelli kardeşlerimizle ENSAR Vakfı’nda iftar yapmıştım. O kardeşler engelli değil, engelliler vicdanları ve ruhları yok olan insanlardır” ifadelerini kullandı.

ENSAR Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader,  Ensar Vakfının 40 yıldır hizmet verdiğini dile getirirken  165 şube ve 58 yurt ile Ensar Vakfı’nın hizmetlerine devam ettiğini belirtti. Konuşmasının devamında  Kader, “Bugün burada açılışını yapmakta olduğumuz kitap kafemiz, Türkiye’nin birçok yerinde açıldı ve hizmet vermeye devam ediyor. İnşallah burada okumanın değeri ve bilginin kıymeti anlaşılacaktır” dedi. ENSAR Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Sabahattin Güner ise, “Bu kısa süre içerisinde birkaç faaliyet yaptık. Kitap kafemizin adı Engelli Kafe olmasına rağmen hepimiz birer engelli adayıyız” diyerek farkındalık yaratmanın önemini dile getirdi. Kurdele Kesimi esnasında konuşma yapan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı “ Tüm engelleri aşmak dileğiyle, Gençlik Spor Bakanlığımızın desteklemiş olduğu, Ensar Vakfının hayata geçirmiş olduğu engelsiz kitap kafe projesinin Çanakkale’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Seda Atan