Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Gençlik Kolları İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesini protesto etmek ve İmamoğlu’na destek olmak için 30 kişilik ekiple Saraçhaneye giden Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel saraçhanede sona eren programın ardından yaptığı açıklamada “İktidarı kaybetme korkusu kendilerinin sonlarını getirecektir.” dedi.

30 KİŞİLİK EKİLE SARAÇHANEYE GİTTİLER
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş,  Mahkeme ayrıca İmamoğlu halkında Türk Ceza Kanununun 53. Maddesi gereğince siyasi yasak uygulamıştı.  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mahkemenin kendisine verdiği cezanın öncesinde  Twitter' dan yaptığı açıklamada, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" demişti.  İmamoğlu’nun çağrısı ile İstanbullular Saraçhaneye akın etti. İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener Başta olmak üzere Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Milletvekilleri başta olmak üzere binlerce İstanbullu Sarfaçhane’ de mahkemenin kararını protesto etmişti. İmamoğlu konuşmasında altılı masa liderlerinin dün saat 16’da Saraçhanede olacaklarını belirterek İstanbulluları Saraçhane’ye beklediklerini ifade etmişti. İşte bu davetin ardından Türkiye’nin dört biryanından saraçhaneye adeta akın başladı. Çanakkale’de de Cumhuriyet Halk partisiler başta olmak üzere millet ittifakını oluşturan siyasi parti teşkilatları hazırlıklarını yaparak Saraçhaneye doğru yola çıktılar ve İmamoğlu’nun çağrısına uyarak Saraçhanedeki yerlerini aldılar. CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları üyeleri de İl Başkanı Tuğberk Güzel başkanlığında 30 kişilik ekip ile saraçhaneye giderek İmamoğlu’na hem destek verdiler hem de çalışmalara katıldılar.
HUKUK ÇERÇEVESİNDE BU YAPILANLARIN HESABINI SORACAĞIZ
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel Saraçhanede 6’lı masa liderleri ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhanede toplanan kalabalığa seslenmesi ve Saraçhanedeki buluşmanın sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada  “İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili verilen mahkeme kararını protesto etmek İmamoğlu’ na bu süreçte yayında olduğumuzu göstermek için 30 kişilik kafileyle ile Çanakkale’den İstanbul Saraçhaneye gittik, Gençlik Kolları İl Yönetimimi Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanımız, Biga Gençlik Kolları Başkanımız, Lapseki Gençlik Kolları Başkanımız, Eceabat Gençlik Kolları Başkanımız, Gelibolu Gençlik Kolları Yöneticilerimiz ve Gençlik Kolları üyelerimiz ile birlikte Saraçhanede gerçekleşecek olan mitingde görev aldık. Tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği hal ortada, atanmış hakimler 16 milyon yurttaşımızın oyunu hiçe sayarak, biat ettikleri mercilerden emirle gelen kararları uygulayıp Türkiye'nin en büyük kentinin belediye başkanına hapis cezası verdiler. İktidarı kaybetme korkusu kendilerinin sonlarını getirecektir. Biz gençlik olarak her zaman Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi ve adaleti savunacağız. Herkes emin olsun ki iktidarı aldığımızda hukuk çerçevesinde bu yapılanların hesabını soracağız. "Hiç korkuya benzemez, halkını satanın korkusu" dedi.
Ogün İnal