Genel kurula katılarak oy kullanacak olan delegeler Çanakkale kent konseyi başkanlığı için ayrı 9 kişiden oluşacak olan yürütme kurulu biçin ayrı oy kullanacak.

KENT KONSEYİ SEÇİMLERİ 20 KASIMDA YAPILACAK
Çanakkale Kent konseyinde 20 Kasım Pazar günü seçim heyecanı yaşanacak. Çanakkale kent konseyi Başkanı Evren Kızoğlu Bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Çanakkale kent konseyi Başkanlığından istifa ettiğini duyurmuş evrenin açıklamasında yürütme kurulu üyelerinin de görevlerinden istiva ettiği bilgisini vermişti. Şok istifaların ardından Kent konseyi başkansız kalmıştı. Yapılan hazırlıkların ardından kent konseyinin olağanüstü genel kurula gideceği tarih belirlendi. Çanakkale Kent konseyinde görev yapacak olan kent konseyi başkanı ve 9 kişiden oluşacak olan yürütme kurulu 20 Kasım Kasım Pazar günü  Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız Toplantı salonunda yapılacak. Kent Konseyi olağanüstü Genel Kurulda, Çanakkale Valisi veya temsilcisi, Çanakkale Belediye Başkanı veya temsilcisi, Çanakkale valisi tarafından belirlenen Kamu Kurum ve kuruluşlarından 10 temsilci, bütün mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, Üniversiteden iki temsilci, kamu kurum niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların noterlerin, baroların, ve ilgili dernekler ve vakıfların temsilcileri, kent konseyince kurulan meclis ve çalışma gruplarından birer temsilci oy kullanacak. Kent konseyi bu kapsamda 480’den fazla davet yazısını adreslere ulaştırdı. 

ESKİ İSİM YENİDEN ADAY
Çanakkale kent konseyi Başkanı Evren Kızoğlu’nun ve kent konseyi yürütme kurulunun görevlerinden istifasının ardından kulislerde kaynamaya başlamıştı. Kulislerde kent konseyi başkanı adaylarının isimleri konuşulmaya başlamıştı. Kent konseyi şok istifaların ardından hemen seçime gidememiş seçim tarihi belirlenmeye çalışılmıştı. Çanakkale Kent Konseyinde seçim tarihi belirlenmeye çalışılırken Adaylarda çalışmalara başlamıştı. Kent Konseyinde olağanüstü genel kurul tarihinin 20 Kasım olarak belirlenmesinin ardından da kulislerde kent konseyi başkan adaylarının isimleri de yeniden konuşulmaya başladı. Kent konseyi Başkan Adaylığı için En güçlü adayın Eski Kent konseyi Başkanı Saim Yavuz olduğu konuşulurken ikinci sırada ise Ali Çalıdağ Bulunuyor. Kulislerde Ali Çalıdağ’ın Saim Yavuz’dan daha fazla şansı olduğu konuşulurken kulislerde kent konseyi başkan adaylığı için Fadıl Kurt’un ismi de geçiyor. Bakalım 20 Kasım’da hangi isimleri kent konseyi başkan adayı olarak göreceğiz.  

Ogün İnal