“Mansur Yavaş yalnız değildir”
MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş için, "Bundan sonra dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var" dedi. Çok konuşulan bu sözler Çanakkale’de de yankı buldu.
Grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hafta sonu yapılan Alparslan Türkeş anmasına düzenlenen saldırıya ilişkin konuştu. Ankara'da Alparslan Türkeş'in doğum günü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlenmiş, olayda 4 kişi yaralanmıştı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Av.Muharrem Erkek de Mansur Yavaş’ı hedef alan açıklamalara sessiz kalmadı.
Av. Muharrem Erkek, “Bu tehdit dolu sözlerle bir kez daha anlıyoruz ki; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş çok başarılı. Ankara emin ellerde. Tehditlere bırakacak pabucumuz da yok bizim. Böyle biline” dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Mansur Yavaş yalnız değildir, daima yan yana olacağız Sayın Başkanım” ifadelerini kullandı.
Mansur Yavaş ise gelişmelere ilişkin Twitter hesabından bir paylaşım yaptı ve şu ifadeleri kullandı: “Milletimizin iradesi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmemin ardından, bu makamın getirdiği sorumluluk ve prensiplerim gereği 2,5 yıldır hiçbir siyasi demeç vermedim. Bu sorumluluk ve prensip gereği, bundan sonra da ilgimiz olmayan konulardan dolayı hakkımda yapılan siyasi açıklamalara bir yanıt vermeyeceğim. Hemşehrilerime söz verdiğim üzere sadece ve sadece 6 Milyon AnkaralInın mutluluğu ve huzuru için yaptığım çalışmalara aynen devam edeceğim.”
 

Mine Tarım