Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı ve AK Parti Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Ümit Burunlular Engelsiz Atölye Projesi ile ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi verdi.

Akülü ve manuel tekerlekli sandalyeler, baston, protez gibi engelli vatandaşların kullandığı ekipmanların tamiri için bir atölye kurmak istediğini söyleyen Burunlular, ‘’Tekerlekli sandalye, manuel sandalye ve baston gibi ekipmanların bir araya toplanmasını ve tamir edilerek yeniden ihtiyaç sahiplerine kazandırılmasını hedefliyoruz, her türlü desteğe açığız” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı, ve AK Parti Çanakkale İl Başkan yardımcısı Ümit Burunlular yaptığı açıklamada, “Çanakkale'de il ve ilçemizde engelli ekipmanlarını akülü
sandalye, manuel sandalye, baston, protez tamiri yapan bir tane yer yok, kurum yok, atölye yok. Bu atölyeyi ben de eski usta olduğum için kendim dernekte yapıyorum. Gelen akülü sandalyeleri tamir ediyorum, ücretsiz bir şekilde işçilik almadan sadece masrafları ile. Örnek vereyim mesela kablosu kopmuş, aküsü yok, bunların tedarikini yapıyoruz. Bu devam ederken dedim ki bu projeyi yapalım. Bir düz tornavida, bir yıldız tornavida ile bir şeyler yapmaya kalkıyoruz. Bu tür atölye projesi yaparsak, ekipmanlar proje kapsamında alınırsa bütün ekipmanlar elimizde olur, daha sağlıklı çalışabiliriz. Bu kapsamda da aklıma şöyle bir fikir geldi, bir arkadaşın da önerisiyle, çoğu insan, çoğu engelli birey alıyor kendine bir manuel sandalye veya akülü sandalye. Düzeldikten sonra veya vefat ettikten sonra elinde tutuyor, bu akülü sandalye olsun manuel sandalye olsun baston olsun kullanılan bütün ekipmanları bize verirse, biz de bulunan ekipmanlar ile veya tamir etmemiz gerekiyorsa tamir ederek, ihtiyaç sahiplerine teslim edebiliriz. Bu korona zamanında sponsor bulamıyoruz, açıkçası maddi anlamda bundan dolayı da kişiler elinde bulunan ekipmanları bize vererek teslim ederse, bu sorunları ortadan kaldırabiliriz.  Tabii sıfır verelim diyen de oluyor. O ayrı konu da bizim amacımız elbette destekleri almak ama önceliğimiz mevcut paslanmış çürümeye yüz tutmuş olanları bize getirirlerse onların içindeki sağlam olan ekipmanlardan parçaları alabilir, ihtiyacı olanlarla değiştirme mevcut eskileri geri dönüştürme yapabiliriz, planımız bu. Hurda olacağına ihtiyaçları, tamamen geri dönüşüm, her türlü ekipmana yardıma açığız, sadece bu değil teknik gereçler de dahil, biz amme işi yapıyoruz, elbette verilecek bütün desteklere açığız. Şu da olabilir biz ekipman almak takım almak isteyenler olursa bu iş için memnuniyet duyarız biz her şeye açığız. Şu anda Çanakkale'de çok dernek var benden derneğimizden başka pek koşturan yok. Ama bundan sonra bu gibi faaliyetlere her türlü destekleri bekliyoruz’’ dedi.

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı