Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından; Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan küçükbaş hayvancılık işletmelerinin mevcut verimlerinin arttırılması amacıyla " Hayvancılığı Geliştirme Projesi" kapsamında % 75 devlet, % 25 yetiştirici katkı paylı 78 baş merinos ırkı damızlık koç dağıtımı yapıldı.
 
Biga ve Ezine de yapılan koç dağıtımına Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Muhtarlar, Teknik Personel ve üreticiler katıldı.
 
Koç dağıtımında bir konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ konuşmasında; “Tarım ve Orman Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü  "Küçükbaş hayvancılığı geliştirme ve yaygınlaştırma Projesi" kapsamında, Karacabey TİGEM'den getirtilen %75 devlet, % 25 üretici katkılı 78 baş damızlık merinos ırkı koçların dağıtımını yapacağız. Hedefimiz bu saf ırk olan koçları işletmelerde zamanında kullanılarak, sürülerimizin daha iyi bir seleksiyona tabi tutulup mevcut verimlerini arttırmayı arzuluyoruz. Bu proje her yıl devam edecek. Dağıtılan bu koçlar önümüzdeki yıllarda sahiplerinin elinde güzel, verimi yüksek nesiller bırakacaklarını düşünüyorum. Hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından Adalar, Eceabat ve Gelibolu hariç diğer ilçelerdeki Hak sahibi üreticilere 78 baş merinos ırkı damızlık koç dağıtıldı.
 
Haber Merkezi
 
 


Kaynak: Haber Merkezi