Tüm Dünya’da Corona Virüs sürecinde eğitimdeki alışkanlıklar da değişirken, internetin olduğu her yerden, fiziksel ortama gerek kalmadan, Akademik Oda kullanıcılarına özel geliştirilen altyapıyla uzman hocalardan uzaktan alınan özel dersler dikkat çekiyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs sürecinde Dünyada birçok alışkanlık değişti. Hayatımızdaki birçok değişikliye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Tabii eğitim de bu değişim alanına giren önemli konulardan biri. Yüz yüze eğitim ne kadar başlasa da salgın sürecinde kalabalık sınıflarda yüz yüze eğitim alışkanlığı da sona erdi.  Sağlık Bakanlığının yüz yüze eğitim için öngördüğü güvenli mesafe her öğrenci için dört metrekare olarak belirlenirken eğitim kurumları da eğitim sistemlerini ve çeşitliliklerini yeniden düzenledi. 15 yıldan bu yana Türkiye genelinde sınavlara hazırlık ve eğitim üzerine köklü bir kurum olan Akademik Oda’nın Çanakkale Kurucu Ortağı Derya Ulutaş,  “Corona Virüs sürecinde her şey gibi eğitim şekilde değişti. Platformumuz KPSS, TYT, AYT ve DGS derslerini vermektedir. Eğitim sektöründe iddialıyız” dedi.

Akademik Oda olarak eğitim tecrübesi ile alanında uzman hocalar ile eğitim hizmetini en üst seviyede verdiklerini ve Corona Virüs nedeni ile değişen eğitim şartlarına hızlı bir şekilde uyum  sağladıklarını ifade eden Ulutaş,  “Akademik Oda, öğrencilerine canlı ve video ders imkanı sağlayan bir eğitim platformudur. Güçlü öğretmen kadromuz, kaliteli yayınlarımız ve eğitim sektöründeki 15 yıllık tecrübemiz ile öğrencileri sınava hazırlıyoruz” dedi. Tecrübeli bir eğitim kurumu olarak Akademik Oda’nın özellikle uzaktan eğitim konusunda zaten tecrübeli olduğunu ve kullanılan sistem ile bu değişime en hızlı adapte olan eğitim kurumlarından bir olduğunu belirten Ulutaş, “Öğrencileri ve katılımcılarımızı en iyi şekilde sınavlara hazırlıyoruz” dedi.

 “CORONAVİRÜS SÜRECİNDE HER ŞEY GİBİ EĞİTİM ŞEKİLDE DEĞİŞTİ”
Akademik Oda Çanakkale Kurucu Ortağı Derya Ulutaş tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs salgını nedeni le eğitim şeklinin de değiştiğinin altını çizdi. Akademik Oda’nın Çanakkale’ de de faaliyete geçmesi ile eğitimde tecrübenin bir anlamda Çanakkale’ ye geldiğini de belirten Ulutaş, “Birlikte Hayallerinize Koşalım” sloganı ile çalışmalarımıza başladık. Corona Virüs süreci eğitimde de bazı değişiklikleri beraberinde getirdi. Çanakkale’de Eski Hükümet sokakta bulunan Kızılay apartmanının 2. Katındaki kurumumuzun eğitim ortamını bu duruma göre de dizayn ettik. Bu Corona Virüs sürecinde özellikle öğrencilerimize vereceğimiz yüz yüze eğitim için çok önemli. Kurumuzda öncelik, Corona Virüs nedeni ile tabii ki sağlık. Kurumuzda öğrencilerimiz ile sağlıklı ve sağlık Bakanlığının uygun bulduğu metrekarelerde uygum sosyal mesafe gözetilerek yüz yüze eğitim vermek için hazırlıklarımız tamamladık” ifadelerini kullandı.

“AKADEMİK ODA’NIN KENDİ GELİŞTİRDİĞİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNİ KULLANIYORUZ”
Özellikle Corona Virüs’ ün Türkiye’ de görüldüğü 11 Mart tarihi itibari ile eğitim öğretimin uzaktan yapılması kararının alındığını, ancak Akademik Oda olarak zaten 2014 yılından bu yana uzaktan eğitim sisteminin kullanıldığını Akademik Oda Çanakkale olarak bu sisteme dahil olmaları nedeni ile uzaktan eğitim çalışmalarına hızlı ve sorunsuz adapte olduklarını, ders sürelerini ve konularını daha detaylı bir şekilde uzaktan eğitim modeli ile öğrencilerine ulaştırdıklarını ve kaliteli eğitimi uzaktan eğitim ile sağlayan ender eğitim kurumlarından biri olduklarını belirten Ulutaş, “15 yıllık eğitim tecrübesine 2014 yılında kendimize ait uzaktan eğitim alt yapımızı da eklediğimizi hemen belirteyim. Corona Virüs süreci öncesinde de bileşim teknolojilerini kullanmayı ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmayı, verdiğimiz kaliteli ve sürekli eğitim kadar önemsiyoruz. Corona Virüs vakaları Türkiye’ de görülmeye başladığında yüz yüze eğitim imkanı bir süreliğine ortadan kalktı. Eğitim sistemi olarak uzaktan eğitime geçildi. Ama zaten biz öğrencilerimiz ile uzaktan eğitime uzun yıllardır gerçekleştiriyorduk. Dolayısıyla Akademik Odaya ait güçlü altyapı programı ve uzaktan eğitim sistemi ile uzaktan eğitimlerimize devam ettik bu sistem bizim için yeni bir sistem değildi “dedi.

“ÖĞRENCİLERİ VE KATILIMCILARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE SINAVLARA HAZIRLIYORUZ”
Akademik oda olarak “Türkiye’nin En İyi Öğretmenleri 7/24 Yanında” sloganı ile öğrencilerine canlı ve video ders imkanı sağlayan bir eğitim platformu olduklarının altını çizen Ulutaş “Güçlü öğretmen kadromuz, kaliteli yayınlarımız ve eğitim sektöründeki 15 yıllık tecrübemiz ile sınava hazırlık sürecinde öğrencilerimizin yanında olmak temel amacımızdır. Eğitim platformumuz KPSS, TYT, AYT ve DGS derslerini vermektedir. Bu yolda sizi yalnız bırakmayacak, güçlü kadromuz ile başarıyı yakalamanıza yardımcı oluyoruz. İnternetin olduğu her yerden, fiziksel ortama gerek kalmadan, Akademik Oda kullanıcılarına özel geliştirdiğimiz altyapıyla uzaktan özel ders alabilirsiniz. Bu eğitimleri alırken Alanında uzman Türkiye'nin duayen hocalarıyla yanınızdayız. Haftanın belirli saatlerine ya da belirli derslere sıkışmak zorunda kalmadan, size en uygun saatlere ve ihtiyacınız olan branşa göre dersler ayarlayabiliyoruz. Ekstra yol ve zaman maliyetlerine katlanmadan evinizde, işyerinizde veya mobil olarak konforlu bir şekilde eğitiminize devam edebilirsiniz. Eğitimlerimiz kapsamında Canlı dersler, canlı soru çözümü, her dersin sonunda konu tarama testi, on line denemeler,  pdf ders notları, hediye soru bankası ve hediye konu anlatımlı kitap gibi hizmetleri de veriyoruz. Öğrencilerimiz Alanınızla ilgili belirli gün ve saatlerde olan, ultra hd kalitesi ile alanında uzman öğretmenler tarafından verilen derslerimize canlı bağlantı kurarak katılabilecek, ders esnasında öğretmen ile iletişim kurabileceksiniz .Her canlı ders videosu sisteme yüklenecek. Öğrenciler Katılamadığı dersleri “Video Ders” kategorisinden sınırsız izleyebilecek. Öğrenciler Dersler başlamadan önce ellerinde bulunan  ders notlarından dersleri takip edebilecek. Derste işlenen konu ile ilgili sisteme yüklenmiş olan testleri çözebilecek. Sisteme yüklenmiş olan çıkmış sorulara dilediğiniz zaman erişebilecek. Dileyen öğrenciler kurumumuzdan rehberlik takibi talep edebilecek. Öğrencilerimiz bize dilediğiniz zaman whatsapp hattımızdan ulaşabilecek” dedi.

“EĞİTİM SEKTÖRÜNDE İDDİALIYIZ”
Eğitim sektöründe dün olduğu gibi, bugünde iddialı olduklarının altını çizen Ulutaş, “15 yıllık eğitimci tecrübesiyle merkezi Çanakkale’de olan Türkiye çaplı bir eğitim kurumuyuz. Bu yola çıkarken eğitimci kimliğimizden ziyade bir ebeveyn olarak en büyük sermayemiz olan çocuklarımıza kaliteli bir eğitim sunmak niyetindeyiz. Eğitim hususu bir devletin en önemli kamu hizmetlerinden biridir. Dolayısıyla ülkenin kalkınması adına kaliteli eğitim sunmak zarurettir. Bunu alanında uzman öğretmen kadromuz, yayınlarımız ve her ihtimale karşı yüz yüze eğitimin herhangi bir olağandışı sebeple aksaması durumunda eğitimin aksamaması adına 2014 yılından itibaren geliştirmeye ve kullanmaya başladığımız, kendimize ait olan uzaktan eğitim yazılımıyla desteklemek niyetindeyiz. Eğitimlerimizi Çanakkale’ deki yeni yerimizde bire bir VIP sınıflarda özel dersler olarak vereceğiz Akademik Oda’da Çanakkale’ de öğrencilerimize rehberlik hizmeti de sunuyoruz. Ayrıca KPSS, TYT-AYT, DGS, LGS ‘e katılacakları bu sınıflara özenle hazırlıyor ayrıca ve Hızlı okuma kursuda veriyoruz. Hepsinden önemlisi eğitim sektöründe iddialıyız. Bu iddiamızı da kalitemizi arttırarak devam ettireceğiz ”diye konuştu.
Özel Haber: Ogün İnal