Avrupa Spor Haftası etkinlikleri 81 ilde eş zamanlı olarak Çanakkale’de düzenlendi. Yürüyüş, Golf Çay Bahçesinin önünde başladı ve kordon boyu devam ederek Çağlar Kaynak Basketbol sahası alanında etkinlikler düzenlendi.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan  Avrupa Hareketlilik Haftası Çanakkale’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesine farkındalık yaratmak amacı ile hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, bu yıl Koronavirüsü nedeni ile fazla yapılmazken sadece farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.  Çanakkale Valiliği Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yürüyüş Kordon Boyunda gerçekleştirildi.  Yürüyüşe Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkan Vekili Mehmet İrfan Mutluay, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Gençlik ve Spor İl Müdür V. Sedat Bektaş, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda sporcu katıldı.
 
Bu yıl 23 – 30 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan, Avrupa Komisyonu girişimi ile kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden Avrupa Spor Haftası etkinlikleri 81 ilde eş zamanlı olarak Çanakkale’de yapılan Yürüyüş, Golf Çay Bahçesinin önünde başladı. Kordon boyu devam eden ve Çağlar Kaynak Basketbol sahasında son bulan yürüyüşün sonunda çeşitli sportif gösteriler düzenlendi.

Kordon Çağlar Kaynak Semt Sahasında devam eden Avrupa Spor Haftası etkinliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çanakkale Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Hakan Savran, Avrupa Spor Haftası ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Savran, yaptığı bilgilendirmede ““Avrupa Spor Haftası, her dönemde yeni bir slogan üzerinde etkinlik yaparak kutlanıyor. Ülkemizde 2002 yılından beri kutlanan Avrupa Spor Haftası, bu yıl ulusal herkes için spor ve sağlıklı yaşam sloganıyla gerçekleştirilecek. Monotonlaşan hayatın içerisinde, her geçen gün spora ve hareket etmeye ayırdığımız zaman azalıyor. Bu tespitten yola çıkarak, hayatın içerisinde hareketliliği tamamen yerleştirebilmek adına ülkemizde böyle bir bilinç ve farkındalık oluşturmak isteniyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu sürece dahil oluyor ve bu konuyu kendisine misyon edinerek, konuyla alakalı etkinlikler düzenliyoruz. Pandemi sürecindeyiz, yaptığımız her işi kurallara uygun yapmak istiyoruz ve bu konuya azami önem gösteriyoruz. Amacımız yoğunluklar oluşturmak değil ama etkinliklerin de kontrollü bir şekilde devam etmesi ve aktivitelerimizi hafta boyunca sürdürüyoruz. Geçen yıl da benzer etkinlikler gerçekleştirilmiş ve halkımızla konuyla alakalı üst düzey bir bilinç oluşturulmuştur. Buradaki asli amacımız da içimizde bulunduğumuz olağanüstü şartlarda bile farkındalık oluşturabilmektir. Bu etkinlikte yer alan vatandaşlarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. kontrollü bir şekilde yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Bizler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hafta boyunca etkinlikler yaptık. Temizlik konusunda farkındalık oluşturabilmek için Atikhisar Baraj bölgesinde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdik. Ayrıca ‘işine hareket kat’ ve ‘işe arabayla gitme’ diyoruz. Bunu yerine getirebilecek vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz; gelin hep birlikte işe yürüyerek ya da bisikletle gidelim. Yine kulüplerimizin öncülüğünde, sporcularımızın katılımıyla bisiklet turları düzenliyoruz. Bisikletlerimize park noktası kazandırılması adına da çalışmalarımız olacak. Gelen talepler doğrultusunda tesislerimize bisiklet park noktaları yerleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz hafta içerisinde de Gençlik Merkezimizde fidan dikim etkinliği ve doğa yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Bunların tamamı farkındalık ve bilinç oluşturabilme çabasıdır. Aksini yapmak için mutlaka bir mazeret bulunur ama dünyamız ve sağlımız için  gelin bugünden itibaren mazeretlerimize son verelim. Hareketle ve sağlıkla kalın” dedi.  
 
Avrupa Spor Haftası etkinliği; Halk Oyunları İl Temsilciliğinin halk oyunları gösterisi ve sporcuların jimnastik ile taekwondo gösterilerinin ardından sona erdi.

Dilvin Altıkardeş