Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Çanakkale Valiliği Çanakkale Destinasyon Yönetimiyle Markalaşıyor Projesine katkı sağlamayı sürdürüyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından ilan edilen “Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” ile desteklenen Çanakkale Assos Truva Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin (ÇATTAB) tarafından yürütülen ve Çanakkale Valiliği’nin koordinasyonunda devam eden, proje çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Projenin danışma kurulunda yer alan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Çanakkale destinasyon yönetimiyle markalaşıyor projesi ile Çanakkale’miz 6500 yıllık tarihine yakışır bir marka kimliği ve görsel bir kimlik ile öne çıkacak. Proje kapsamında Çanakkale'mizi tanıtacak portal görsel materyaller ve kent broşürleri yıllardır bölgemizi tanıtan ülkemizin kültür elçileri olarak kabul edilen profesyonel turist rehberlerinin görüşleri alınarak hazırlanıyor” ifadelerine yer verdi.

Çanakkale Valiliğinin himayelerinde, Çanakkale’deki tüm turizm paydaşlarının katkısı ve ortak aklıyla Çanakkale, bir bütün şeklinde yepyeni bir bakış açısıyla tüm dünyaya tanıtılacak. Çanakkale, Türkiye’nin en önde gelen tarih, kültür ve sosyal turizm merkezlerden biri haline getirilmesi, bölgenin bir turizm destinasyonu olarak; dünya çapında örnek bir merkez haline getirilmesi ve uluslararası ölçekte turizm sektöründen alınan payın artırılması amaçlanan proje ile Çanakkale markası oluşturularak Çanakkale’nin kalkınmasına yönelik yönetişim mekanizmasının kurulması ve sürdürülebilir bir modelin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Çanakkale Destinasyon Yönetimiyle Markalaşıyor Projesine profesyonel turist rehberlerinin destek ve birikimleri ile katkı sağlamayı sürdüren ve projenin danışma kurulunda  yer alan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Çanakkale destinasyon yönetimiyle markalaşıyor projesinin en temel amacı, kentimizin bir turizm destinasyonu olarak dünya çapında örnek bir merkez haline getirilmesi ve turizm sektöründen alınan payın artırılmasıdır. Tüm dünyanın bildiği kentler arasında yer alan Çanakkale ön sıralara çıkarak bir marka olacak ve görsel bir kimlik kazanacak. Proje kapsamında online bir tanıtım sistemi kurulacak. Sürdürülebilir bir modelin hayata geçmesinin planlandığı bu proje kapsamında Çanakkale’mizin ve yakın bölgemizde bulunan bir çok çekim noktasının en etkin ve en doğru şekilde ulusal ve uluslararası turizm paydaşlarıyla  koordineli bir yaklaşım ile herkesin kendi için çekim noktasını bulduğu bir projeksiyon  öngörülüyor. Proje kapsamında Çanakkale'mizi tanıtacak portal görsel materyaller ve kent broşürleri yıllardır bu güzel kentimizi tanıtan çok kıymetli deneyim bilgi birikimlere sahip ülkemizin kültür elçileri olan profesyonel turist rehberlerinin görüşleri alınarak hazırlanıyor” ifadelerine yer verdi.

GMKA'nın, Pandemi salgınının olumsuz etkilerinin bölge turizmi açısından zarar görmeyerek fırsata dönüştürme çalışmaları bu süreçte de tüm hızıyla devam ediyor. Kalkınma Ajansı, bölgesinde sorumlu olduğu Balıkesir ve Çanakkale illeri için sağladığı turizm destekleri ile de büyük şehirlerin kalabalığından kaçmak isteyenlere sakin ve huzurlu bir ortam sunarak bölge turizmi için katkılarını sürdürüyor.

Özel Haber: Hasan Sami Er