Hafta sonu Profesör Doktor Türkan Saylan Belediye Sosyal tesislerinde yapılan İyi Parti İl Kongresinde il başkan adayı olan ancak seçilemeyen Ahmet Uslu yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında kendisine destek veren partililerine ve delegelere teşekkür ederek başlayan Uslu, İYİ Parti kongresi ile ilgili ortaya atılan, “Çanakkale Belediye Başkanı”nın başkan adaylarından birini desteklediği iddiasının kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Uslu, “Geçtiğimiz gün gerçekleşen İyi Parti İl Kongresi’nin ardından, şahsımı, yönetim kurulu üyelerimi ve oy vererek desteklerini sunan İyi Partilileri zan altında bırakan,  gazetelerde yer alan, haber ve sosyal medya paylaşımları üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur. İYİ Parti kongresi ile ilgili ortaya atılan “Çanakkale Belediye Başkanı’nın adaylardan birini desteklediği iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu mesnetsiz iftiraları atan satılık kalemler bilmeliler ki, ‘Çamur at, izi kalsın’ siyasetinin ne partimize, ne Çanakkale’mize, ne de ülkemizin gerçek gündemine ilişkin bir faydası yoktur. Ben Ahmet Uslu olarak, İYİ Parti Merkez İlçe Kongresi’nde yaptığım konuşmada, mevcut il yönetimini eleştirerek, partimize verilen belediye meclis üyesi kontenjanını yeterli sayıda olmadığını, benim aday olmamın gerçek çıkış noktası, CHP ile yürütülen anlaşmalarda, partimizin bir kazanım elde edemediğini üstüne basa basa çizmem olmuştur. Benim CHP karsısında masada kaybedilen meclis üyeliklerinden  şikayetle yola çıkarken beni CHP adayı diye lanse etmek bir ucuz bir taktiktir. CHP karşısında masada partimizi yok sayanlar beni suçlamaktadırlar. Karşımda olan 12 ilçe başkanına rağmen aldığım 170 oy ve kongreye katılan 506 delege partiye getirdiğim heyecan ve ilginin ispatıdır. Amacımız, centilmence bir yarış içinde Çanakkale’mize ve Partimize yakışan, ayrıştıran değil, birleştiren, yok sayan değil, çoğaltarak büyülten, küçük olsun benim olsun düşüncesinden uzakta en iyi hizmet verecek adayı seçebilmek olmalıydı “ dedi.

KONGRE’YE GÖLGE DÜŞTÜ
Uslu açıklamasının devamında kongrenin demokrasi ve eşitlikten uzak bir şekilde yapıldığını ifade ederek “ Seçim sonucunda yapılan açıklamalarla seçime yine bizim kendi arkadaşlarımız tarafından gölge düşürüldü. Buradan ifade etmemiz gerekir ki il kongremiz, her ne kadar demokrasi gereği sandık konularak yapılmış olsa da işleyiş bakımından demokratik ve eşit şartlarda değildi” ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi