Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş Gökçeada Sağlık İl Müdürü Özlem Çırpan’ı makamında ziyaret etti.
 
Gökçeada’nın sağlık alanında yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıyan Muharrem Serttaş sorunların çözüme kavuşması için önerilerde de bulundu. Uzman doktor ihtiyacının giderilmesi ve adanın hekimler açısından cazibeli bulunması için lojman yapılmasının faydalı olacağını dile getiren Serttaş, hastane inşaatının bitmesi ve Fizik Tedavi Bölümü’nün de açılması gerektiğini söyledi.
 
Serttaş, “Görüşmemizde Gökçeada’nın sağlık sorunlarının çözülmesi için şu uygulamaların yapılması kanaatine vardık. şuanda vakit geçirilmeden yapılması gerekenler var. Sırasıyla helikopterin gece Gökçeada ya gelebilmesini sağlamak amacı ile gece görüş cihazı kullanılmasını için ilgili şirket ile yapılan sözleşmeye gece görüş cihazı konulması şartı konulması faydalı olacaktır. Acilen Çocuk Servisi ile Genel Cerrahi Servisleri’ne uzman doktor atanması faydalı olacaktır. AFAD ekibi kurulmalı, bu konuda Gökçeada Kaymakamlığı’nın bir çalışması bulunmaktadır. Sahillerimizin tümünde bulunan her işletmede cankurtaran eğitimi almış en az bir kişinin bulunması faydalı olur” dedi.
 
“Doktorların Gökçeada’yı tercih etmesi için lojman şart”
“Mevcut hastanemize uzman doktoru atanması ve atanacak doktorların Gökçeada yı tercih etmeleri ve Gökçeada da uzun süre kalmak istemeleri için yapılması gerekenler” ise şunlardır: “ Doktorların Gökçeada da hizmet yapmayı tercih etmelerini sağlamak amacı ile Gökçeada İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’mız bünyesinde çalışacak tüm uzman hekimlerimizin barınmalarını sağlamak amacı ile personel lojmanı temin edilmesi çok faydalı olacaktır. Doktorların Gökçeada’da hizmet yapmayı tercih etmelerini sağlamak amacı ile doğu bölgelerimizde hizmet veren doktorlara uygulanan yüksek hizmet puanının Gökçeada da hizmet verecek doktorlara da uygulanması faydalı olacaktır.  Mecburi hizmet şartı olan doktorların Gökçeada’mızı tercih etmelerini sağlamak amacı ile Gökçeada kadrolarının dolmasına öncelik şartı getirilmesi faydalı olacaktır” dedi.
 
“Hastanenin inşaatı bitmeli, Fizik Tedavi Ünitesi açılmalıdır”
Hastane inşaatı ile ilgili olarak yapılması gerekenleri de sıralayan Muharrem Serttaş, “ Bir an önce hastane inşaatının bitirilmesi gerekmektedir. Yeni yapılan hastanede fizyoterapist kadrosu açılabilir ise Fizik Tedavi Uzmanı haftada bir gün talep edebilir. Hastane inşaatının bitmiş olduğunda iç dizaynın eksiksiz olarak tıbbi ve medikal cihazları ile donatılarak, Fizik Tedavi Ünitesi açılır ise birçok hasta için hizmet verilebilir” ifadelerini kullandı.
 
Mine Tarım