Gündem

İMANOĞULLARI ÇANAKKALE’DE YATIRIMA BAŞLADI

1903 yılında kurulan Rıfat İmanoğulları Gıda ve Turizm A.Ş Balıkesir’den sonra Çanakkale’de yatırıma başladı.

“Daha çok yatırımcı çekersek, işsizlik azalır”
Kepez Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Sahil Caddesi’nde hizmet veren şirketin ortaklarından Hakan İman 1903 yılında ailesi tarafından kurulan firmanın gıda toptancılığı ile iş sektörüne atıldığını ve hayvancılık, öğrenci yurdu işletmeciliği ve sigara bayiliği gibi sektörlerde de faaliyet gösterdiklerini kaydetti.
“DIŞ YATIRIM DA ÖNEMLİ”
Yatırımları Balıkesir’de olmasına rağmen rotalarını Çanakkale’ye de çevirdiklerini söyleyen Hakan İmanı devir aldıkları işyeri ile çiftliklerinde hayvancılık alanında et ve süt ürünleri üzerine çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Kentte başka yatırımlar da yaparak Çanakkale ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini belirten İman, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun geçici olduğunu vurguladı. “Çanakkale’ye daha çok yatırımcı çekersek, işsizlik de azalır” diyen İman, dış yatırımın da önemli olduğunun altını çizdi.  
1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanması ile birlikte turizmin de canlanacağına inandığını kaydeden Hakan İman, “Köprü Projesi’nin olumlu tarafları da var, olumsuz tarafları da.  Turizm açısından değerlendirirsek olumlu olacağını düşünüyorum. Transit geçişler olursa olumsuz olur. Sanayi açısından ise oldukça büyük bir hareket ivmesi kazandırır. Bekleyip, göreceğiz” yorumunda bulundu.

Mine Tarım