Büro İş Sendikası Şube Eğitim Sekreteri Mahmut Can, yaptığı bir basın açıklamasında Emekliliktir, borç yapılanmasıdır derken zaten iş yükü altında ezilen Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının sırtına bir de Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yasal düzenlemenin yükünün SGK çalışanların sırtında kaldığını söyledi. Can açıklamasında “Gece gündüz mesai yapmalarına rağmen istenilen haklarını alamadıkları gibi köle gibi çalıştırılan SGK Çalışanları artık haklarını ve daha iyi şartlar istiyor” dedi.

SGK MEMURLARI EYT’LİLER İÇİN GECE GÜNDÜZ MESAYİ YAPIYOR
Büro İş Sendikası Şube Eğitim Sekreteri Mahmut Can yaptığı basın açıklamasında SGK Çalışanlarının il yükünün EYT yasası düzenlemesi işlemleri ile daha da arttığına dikkat çekti. Can açıklamasında  “Kamu çalışanları günden güne tükeniyor. Neredeyse asgari ücrete çalışmaya mahkum edilen çok büyük bir memur toplamı oluştu. Nüfus İl Müdürlüklerinde, Adliyelerde, İş Kur'da, SGK' da öz olarak büro hizmet kolunda çalışan memurların yüzleri gülmüyor.  Son zamanlarda ise ülkenin gündeminden düşmeyen ise Sosyal Güvenlik Kurumu. Orada görevli memurların sorunu hala çözüm bekliyor. SGK emekçilerinin yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmak için daha önce defalarca basın açıklaması yapmış, iş bırakma kararlarımızı uygulamıştık. Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli memurlar geçtiğimiz günlerde yasalaşan kamuoyunda EYT diye bilinen emeklilik yasası ve Yapılandırma kanunu ile gece gündüz demeden mesai yapmaktadır.  Yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla birlikte sığınmacı ve vatansız statüsündeki yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet eden SGK çalışanlarının sorunu artık dayanılacak boyutları çoktan aşmış bulunuyor.  SGK memurları üvey evlat değildir. Köle hiç değildir.  Bu ülkenin üniversitelerinde okumuş kamu çalışanlarıdır. EYT öncesinde yetersiz personel ile mevcut iş yükünü kaldırmaya çalışırken omuzlarına bir de EYT ve Yapılandırma ile binlerce evrak yüklendi.” dedi.

SGK ÇALIŞANLARIDA HAKLARINI İSTİYOR
Basın açıklamasında, Kamu çalışanların defalarca grev yaptıklarını belirten Can “Daha önce söyledik, yine söylüyoruz.  Emeklilik bir haktır ve EYT’ liler olarak bilinen vatandaşımız nasıl mücadele ederek bu hakkı kazandılarsa, SGK memuruna da en kısa sürede bu haklarına ulaşmaları için çabalamaktadırlar.  Hiçbir arkadaşımız çalışmaktan gocunmadı, gocunmuyor.  Fakat en hafif tabirle görmezden gelinmek de istemiyor.  Hükümet kör, sağır ve dilsizi oynarken, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ise memurunun bir derdine bile derman olabilmiş değildir.  Övünmeye gelince övünürler ‘doğumdan ölümü geçen sürede tüm vatandaşlarımıza hizmet veren Türkiye'nin en güzide kurumuyuz’ diye.  Nereden geliyor bu güzideliğiniz?  Atama, görevlendirme olunca ‘boş bir kadro bulduk buraya da şunu yerleştirelim’ derken hiç tereddüt etmeden saniyeler içerisinde gereğini yapanlar, SGK memurunun sesine biraz daha kulak tıkamaya devam ederlerse bu kurumda işler durma noktasına gelecek, bunu iyi bilsinler” dedi.

 ÖZLÜK HAKLARIMIZ BİR BİR YOK EDİLİYOR
Can, haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek  “2011 yılında çıkarılan 666 sayılı KHK ile bir bir yok edilen özlük haklarımızı geri vermek zorundasınız. SGK çalışanlarının anayasal hakkı olan yılda 2 asgari ücret ikramiyelerin ve ek ödemelerin, 3600 ek göstergenin, Sosyal güvenlik tazminatının, Hemen hemen her bakanlıkta olan uzmanlık kadrosunun verilmesi elzemdir.  Sus payı olarak verilen Saati 27 TL olan mesai ücretinin en az 100 TL ye çıkarılması zorunluluktur.  Bunları yapmadan çalışanların huzurunun sağlanması mümkün değildir. Bu çalışma temposu ile devam edilmesi mümkün değildir.  SGK memurunun telafisi güç sağlık sorunları yaşamasına, iş ve aile huzurlarının bozulmasına sebep olacak bu görmezden gelmeye sessiz kalmadık, bundan sonra ise dozajını artırarak mücadelemizi büyüteceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Şenay Azman